Diyanet'ten skandal fetvaya açıklama: Ne özür, ne soruşturma; haberi yapanlara tehdit!

Diyanet İşleri Başkanlığı skandal 'baba-kız' fetvası için açıklama yaptı. Açıklamada skandal fetvayı verenlere değil, haber yapanlara dava açılacağı bildirildi.

Yayınlanma: 08.01.2016 - 17:06
Abone Ol google-news
<video:461139>

Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait internet sitesinde yayınlanan rezalet 'baba-kız' fetvasıyla ilgili olarak açıklama geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ne bir soruşturmadan bahsedildi, ne de özür dilendi. Başkanlık, haberi yapan gazetecileri 'dava açmakla' tehdit etti.

Türkiye'yi ayağa kaldıran fetvaya 1 yalanlama daha

Diyanet İşleri Başkanlığı, internet üzerinden yöneltilen, "Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikâhını düşür mü?" sorusuna, "Babanın şehvetle kızını öpmesi ya da şehvetle ona sarılmasının nikâha bir etkisi yoktur" ve "Babanın kızını kalın elbiselerden tutarak ya da vücuduna bakıp düşünerek, şehvet duyması, bu tür bir haramlık oluşturmaz. Ayrıca kızın, 9 yaşından büyük olması gerekir" ifadelerinin yer aldığı skandal bir yanıt veridi.

Diyanet 'fişi' çekti... Skandal iki fetva siteden silindi

Diyanet'ten skandal 'baba kızına şehvet duyarsa' fetvası

Büyük tepki çeken fetva için Diyanet İşleri Başkanlığı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada rezil fetva için ne özür dilendi ne de bir soruşturmadan bahsedildi. Diyanet, haberi yapan gazetecileri, 'dava açmakla' tehdit etti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 Bugün bazı internet sitelerinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Dini Bilgilendirme Platformu’na dayandırılarak verilen ifadeler ve bu çerçevede metinde yer alan akıl ve ahlaktan yoksun görüşler Din İşleri Yüksek Kurulumuza ve Başkanlığımıza isnat edilemez.
 
Elektronik ortamda türlü hile ve desiselerle, çeşitli kelime oyunlarıyla, kendisini vatandaş yerine koyarak platforma soru sorup aldığı cevapları da tahrif ederek, bunu Başkanlığımızı itibarsızlaştırmanın bir yöntemi olarak kullanmak hiçbir  akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez.
 
Bazı medya kuruluşları tarafından bu tür sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmelerin bütün bir topluma Başkanlığımızın görüşü olarak takdim edilmesi hiçbir ahlaki temelle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez.
 
Söz konusu haberle ilgili olarak tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler