4 aydır maaş alamayan işçiler çatıya intihar için çıktı

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde(OSB) ki bir fabrikada çalışan bir grup taşeron işçi, 4 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle toplu halde çatıya çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Yayınlanma: 08.01.2016 - 19:01
Abone Ol google-news

Toprakkale İlçesi Tüysüz beldesi sınırları içerisinde bulunan OSB'deki çelik konstrüksiyon fabrikasında çalışan 70 işçinin yaklaşık dört aydır ücretlerini alamadıkları için eylem yaptı. İşçilerden 4'ü yaklaşık 30 metre yükseklikteki fabrikanın çatısına çıktı. İşçiler ev kiraları ve diğer borçlar yüzünden büyük sıkıntılar içerisinde olduklarını söyledi.

4 işçinin çatıya çıktığının haber verilmesi üzerine bölgeye 112 Sağlık Ekipleri, İtfaiye ve Jandarma sevk edildi. İlk olarak çatıdaki intihar eylemcileri ile görüşmek üzere Toprakkale İlçe Jandarma Komutanı itfaiye merdiveni ile çatıya çıkarak işçilerle konuştu. Uzun süren ikna çabaları sonuç vermeyince jandarma görevlisi yeniden aşağıya indi.

İşçiler adına bir konuşma yapan Murat Selbi, dört aydan bu yana maaşlarını alamadıklarını belirterek, "Her gün bir bahaneyle geçiştiriyorlar. Ekim Kasım, Aralık maaşlarımız içeride. Yetkili bir kişi, doğru dürüst bir açıklama da yapan olmayınca çalışan arkadaşlarımızı da bu duruma getirdiler. Herkesin evi kirada, banka borçları, esnaf, bakkal borçları var. İş, para verilmemesinden dolayı bu hale geldi. Bir çok arkadaşımız da istifasını verip gitti. Arkadaşlarımızın da son demine geldi, çatıya çıktılar. Bizler de bu duruma gelmesini istemezdik. 15-20 günden bu yana yevmiyelerimiz kesilmekte. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız" dedi.

Daha sonra olay yerine Toprakkale Kaymakamı Mehmet Maraşlı da gelerek fabrika yetkilileri ile işçi temsilcilerini görüştürdü. Yapılan görüşme sonunda maaşların bir haftaya kadar ödeneceğinin sözünün alınmasının ardından çatıdaki 4 eylemci, aşağıya indirildi.

Murat Selbi, patronların görüşme sonunda önümüzdeki Cuma günü paraların kesin olarak ödeneceğinin sözünü aldıklarını belirtti. Çatıdaki 4 işçi de yaklaşık 4 saatlik görüşmelerinin ardından itfaiye merdiveni ile aşağıya indirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler