33 yıl neden korudunuz?

Komşusu olan iki erkek çocuğa istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan Mehmet Nuri Gezmiş’in avukat oğlunun dosyayı inceledikten sonra babasını savunmaktan vazgeçtiği öğrenildi.

Yayınlanma: 09.01.2016 - 00:09
Abone Ol google-news

Rize’de Kızılay Şube Başkanı da olan Rize İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Nuri Gezmiş’in komşusu olan 13 ve 14 yaşlarındaki 2 erkek çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanmasının yankıları dinmiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun talimatıyla dün soruşturma başlatıldı. Kente giden bakanlık müfettişleri, yaşanan son 2 cinsel istismar olayının yanında, Gezmiş’in Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yaptığı dönemde, bu kuruma bağlı Çocuk Yetiştirme Yurtlarında kalan erkek çocuklara cinsel istismar iddialarıyla ilgili dosyaları da ele almaya başladı. Müfettişlerin, mağdur 2 erkek çocuk ve aileleriyle görüşeceği belirtildi. 2 erkek çocukla ilgili bakanlık uzmanları devreye girdi. Çocuklara psikolojik destek verileceği bildirildi.

Aile dinlenmedi iddiası

Cinsel istismara maruz kalan erkek çocuklardan birinin ailesinin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne başvurarak olayı bildirdiği ancak yetkililerin iddiaları ciddiye almadığı öne sürüldü. Ailenin, ilgili kurumun kendileriyle ilgilenmemesinin ardından polise başvurarak olayı anlattığı ve şikâyetçi olduğu bu iddialarla ilgili herhangi bir resmi işlem yapılmadığı ve kayıtlara geçmediği kaydedildi.

Olay Rize’de ve ülke genelinde şok etkisi yaratırken, aynı zamanda Kızılay Şube Başkanı olan Mehmet Nuri Gezmiş’in cinsel istismarına maruz kaldığı iddia edilen erkek çocukların verdiği ifadeler ise kan dondurdu. Gezmiş’in whatsapp üzerinden yazıştığı ve aynı zamanda komşusunun oğlu olduğu öğrenilen 13-14 yaşlarındaki iki erkek çocuğunu, mesai saatinden sonra Kızılay’ın kıyafet dağıtım deposuna çağırdığı ortaya çıktı. Gezmiş’in Kızılay deposuna çağırarak verdiği yeni kıyafetleri giyen çocuğa ise üzerini değiştiği sırada “Gel seni bir muayene edeyim” dediği, ardından el ve parmakla cinsel taciz ve istismarda bulunduğu belirtildi. Gezmiş için Kızılay Genel Müdürlüğü de soruşturma başlattı.

Gezmiş’in Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yaptığı 2003-2007 yılları arasında kendisine bağlı Atatürk Çocuk Yuvası ve Erkek Çocuk Yetiştirme Yurdu’nda kalan erkek çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiaları üzerine müfettiş soruşturması geçirdiği ortaya çıkmıştı. Gezmiş’in göreve atandığı dönemde Rize Valiliğini eski Mülkiye Başmüfettişlerinden Enver Salihoğlu yapıyordu. Salihoğlu, eski Edirne Valisi Hüseyin Avni Coş ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasında hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı suçsuz bulan isim olarak kamuoyunda tanınıyordu.

Gezmiş’in 1983-1987 yılları arasında Din dersi öğretmenliği yaptığı sırada Diyarbakır’da yetiştirme yurdunda erkek çocuklara cinsel istismar suçlamasıyla soruşturma geçirdiği öğrenildi.

ERDOĞAN İLE FOTOĞRAFLARI VAR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Rize İl Müdürlüğü’nün internet sitesinde ise Mehmet Nuri Gezmiş halen Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak gözüküyor. Sitede Gezmiş’in özgeçmişi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başbakanlığı döneminde çektirdiği fotoğraflar yer alıyor.

Avukatı eski AKP’li

Gezmiş’in gözaltına alınmasının ardından, Rize Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelen avukat oğlu S. Gezmiş’in, dosyayı inceledikten sonra babasını savunmaktan vazgeçtiği ve binadan ayrıldığı öğrenildi. Gezmiş’in avukatlığını ise eski AKP Rize İl yöneticilerinden Rize Barosu Başkanı Avukat Yunus Çoruh yaptı. Polisi abartılı bir fezleke hazırlamakla suçlayan Çoruh, savunmasında polisin kasti olarak soruşturmayı genişlettiği ve olayla ilgisi olmayan geçmişteki müfettiş soruşturma evraklarını da dosyaya eklediğini ileri sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler