Skandalların kurumu Diyanet'ten yeni kapatma kararı

Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Bilgilendirme Platformu'nun "Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikâhını düşürür mü?" sorusuna verdiği ve büyük tepki çeken yanıtın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Alo 190 fetva hattını kapatma kararı aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, fetva hattı için yeni bir sistem üzerinde çalışmaya başladı.

Yayınlanma: 12.01.2016 - 20:34
Abone Ol google-news

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez başkanlığında oluşturulan kurul, yeni bir fetva hattı için çalışmalara başladı. Vatandaşları dini konularda bilgilendirmeye yönelik geliştirilecek yeni sistem devreye girene kadar "ALO 190" hattının da kapatılması kararlaştırıldı. Çalışmalar kapsamında çeşitli öneriler üzerinde duruluyor.

Gelen tepkiler üzerine ilk önce sapkın 'baba-kız' fetvası kaldırılmış, ardından da Din İşleri Yüksek Kurulu Bilgilendirme Platformu sitesi kapatılmıştı.

Başkan Görmez, daha önce katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili şu görüşlere yer vermişti:

"Alo Fetva Hattı’na yapılan müracaatlar ile intiharlardan vazgeçildiğini biliyoruz. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var. Diyanet İşleri Başkanlığını itibarsızlaştırmak için medyanın kullandığı bu yöntem eğer biraz daha devam ederse, bu hattı kapatmak zorunda kalacağız. Bu çok güzel bir iletişim yoludur ama bu iletişim yolu ne yazık ki istismar edilmeye başlandı. Yazılı olarak müracaatları alıp sonra vatandaşlarımıza yazılı olarak cevaplandırmak gibi... Yahut büyük bir yayın grubu oluşturup, internet ortamında bu soruları hazır olan cevaplara yönlendirerek, ‘Şu kitabın şu sayfalarını okuyun’ demek suretiyle bir yöntem düşünüyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler