'Tüm ülke bir hapishaneye çevrildi'

Umut Nöbeti’ni devralan SODEV, Dündar ve Gül’e barış ödülü verdiklerini açıkladı.

Yayınlanma: 13.01.2016 - 23:48
Abone Ol google-news

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül’e destek için başlatılan Umut Nöbeti’ni dün Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Başkan Vekili Ferihan Karasu ile üyeleri, İzmir’den gelen gazeteci Bektaş Türk ile Yonca Poyraz Doğan devraldı. SODEV Başkan vekili Ferihan Karasu, vakıf olarak Dündar ve Gül ile öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’ye, “İnsan hakları, demokrasi, barış ve dayanışma ödülü” vereceklerini açıkladı.

 

O silah desteği

Karasu “Bu ödülümüz 22 Şubat günü Taksim’de Hill Oteli’nde bu arkadaşların gönderecekleri temsilcilere takdim edilecek” dedi.

Yalnızca Dündar ve Gül’ün değil, herkesin bir hapishane içinde yaşadığını vurgulayan Karasu, “Hiçbirimizin ifade özgürlüğü yok. Hepimiz yasaklar içindeyiz, ülkemiz bir hapishane zaten. Biz hem gazetecilerle dayanışma içinde olmak için, hem de Can Dündar ve Erdem Gül’e bu ödülün haberini vermek için geldik, yalnız değilsiniz demek için geldik” diye konuştu.

Sultanahmet Meydanı’nda meydana gelen terör saldırısı ile ilgili de Karasu, şöyle devam etti: “Dünkü patlama Can Dündar ve Erdem Gül’ün yaptığı haberlerin bir sonucudur. O silah desteklerinin bir sonucudur bu patlama. Ortadoğu’yu kan golüne çevirenler, bunu amaçlayanlar, bunun batıya sıçrayacağını da biliyorlardı. Gazeteciler 10 Ocak’ta yürüdüler, çalışan gazeteciler bayramıydı ve oradaki açıklamalarda ‘biz bayram kabul etmiyoruz, bütün arkadaşlarımız çalışmadığı sürece, düşüncelerinden dolayı işten çıkarıldıkları sürece ve içerideki arkadaşlarımız özgür kalmadığı sürece biz bu günü bayram olarak kabul etmiyoruz’ dediler. Tüm gazetecilerin özgürce kendilerini ifade etmelerini, ifade edebildiği basın-yayın organlarının olmasını ve düşüncelerinden dolayı tutuklanmadıkları bir Türkiye istiyoruz.”

Yalnız değilsiniz Gazeteci Bektaş Türk ise Dündar ve Gül’ün tutuklanmasının çağ dışı olduğunu belirterek “Yasaklar ile basının üzerine kurulan kumpasın, baskının bir an önce son bulmasını ve Dündar ile Gül’ün özgürlüğüne kavuşmasını diliyorum” diye konuştu.

Gazeteci Yonca Poyraz Doğan ise şunları dile getirdi: “Nöbetim sırasında ceza evine görüşe gelenlerden nöbet çadırına uğrayıp hatır soran, nöbet tutmak istediğini söyleyen ve ne yapması gerektiğini soranlar oldu. Sevindim. Bu nöbeti sadece gazeteciler değil okurlar, izleyenler de sahiplenirse baskılara karşı direnç artar. Tutuklu meslektaşlarıma selam olsun. Yalnız değilsiniz.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler