Kargodan IŞİD telsizleri çıktı

İstanbul Sultanahmet’te 10 turisitin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı saldırının ardından IŞİD’e yönelik operasyonlar yoğunlaştı.

Yayınlanma: 14.01.2016 - 22:41
Abone Ol google-news

Balıkesir’de 5, Batman’da 2 kişi gözaltına alındı. Gaziantep’te 3 kişi tutuklanırken, Bursa ve İzmir’de 18 kişi adliyeye sevk edildi. Gaziantep’te kargoda IŞİD militanlarının kullandığı telsiz telefonlar yakalandı.

GAZİANTEP: Gaziantep’te, polis tarafından yapılan operasyonda kargo ile IŞİD’e ulaştırılmak üzere gönderilen 200 kilometreden iletişim imkânı sağlayan telsiz telefonlar ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı. Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamada, “DEAŞ terör örgütünün, standartlara uygun 200-250 kilometre mesafede iletişim imkânı sağlayan telsiz telefonları ilimizde bulunan bağlantıları vasıtasıyla kargo ile ilimize gönderileceği tespit edilmiştir. Kargo paketine el konularak yapılan inceleme sonucunda; 2 adet telsiz, 6 adet telsiz telefon el cihazı, 2 adet yükseltici anten, 2 adet çatı anteni kablo ve aparatları ele geçirilmiştir. Kargo paketi ile ilgili yabancı uyruklu 1 şahıs yakalanmıştır” denildi. IŞİD’e önelik çalışma yürüten polis ekipleri, Suriye’deki çatışma bölgesine giderek IŞİD’e katılmak isteyen 1’i yabancı uyruklu 2 kişiyi yakaladı. Polis ekipleri daha sonra IŞİD adına faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle de 2’si Türk, 2’si yabancı uyruklu 4 kişiyi gözaltına aldı. 1 Türk ile 2 yabancı uyruklu ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

BALIKESİR: Polis ekipleri dün saat 07.00’de, kent merkezindeki 5 eve eş zamanlı baskın yaptı. IŞİD ile bağlantısı olduğundan şüphelenilen 5 kişi yakalanırken; evlerde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman, terör örgütünü simgeleyen bir bez ve 1 kuru sıkı tabanca bulundu. Şüpheliler Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, sorgularına başlandı.

BATMAN: Kentte bazı adreslere IŞİD’e yönelik operasyon düzenledi. Özel harekât polislerinin de katıldığı operasyonda Aydınlıkevler ve Şirinevler Mahallesinde mahkeme kararıyla baskın yapıldı. Düzenlenen operasyonda M.Ö. ve B.A. gözaltına alındı.

BURSA: Bursa’da geçtiğimiz pazartesi günü yapılan IŞİD operasyonunda gözaltına alınan 12 kişi “Terör örgütüne üye olmak ve örgüt propagandası yapmak” suçlarından adliyeye sevk edildi, 4’ü tutuklandı. İzmir’’e terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi.

Adana’da 4 kişi tutuklanırken Osmaniye ve Erzurum’da da IŞİD şüphelisi olarak 4 kişi gözaltına alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler