Erdoğan hedef gösterdi, Cumhuriyet'in hatları kesildi

Erdoğan'ın Cumhuriyet'i hedef gösteren dünkü konuşmasından sonra Cumhuriyet.com.tr'ye birçok bölgeden girilemiyor.

Yayınlanma: 15.01.2016 - 12:54
Abone Ol google-news

<video:464378>

Cumhuriyet Gazetesi'nin Türkiye'de ardı ardına yaşanan katliamları örnek göstererek attığı "Katliam Ülkesi" başlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yine rahatsız etti.

Erdoğan Cumhuriyet gazetesini hedef gösterdiği konuşmasında, “Fransa'daki Paris saldırıyı manşetlerinden benim ülkemdeki bir gazete 'Fransa çocuklarına ağlıyor' başlığında verdi. Sultanahmet'teki olayı, 'katliam ülkesi' başlığında vermesi bizi şaşırtmadı. Böyle bir şey olabilir mi? Sen benim ülkemdeki bir yayın organı olarak, bunu yapıyorsun. Avrupalı basın-yayın organlarının tutumunu da gördük. Bundan sonra kimse bize tarafsızlık tutumlarıyla gelmesin. İstanbul'daki insanlarla, Fransa'daki insanlar arasındaki çifte standart insanlık tarihine kara bir leke olarak kaydedilecektir.” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın bu sözlerinden sonra bugün birçok okuyucu Cumhuriyet gazetesi internet sitesi Cumhuriyet.com.tr'ye ulaşamadığını telefon ve mail yoluyla gazetemize bildirdi.

BİRÇOK BÖLGEDEN GİRİLEMİYOR

Gazetemize gelen sayısız telefon ve mailde okuyucular, Türkiye'nin birçok ilinden siteye girişlerin engellendiğini ifade ederken, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde okuyucuların siteye ulaşamaması dikkat çekti. İstanbul'da da özellikle ikinci ve üçüncü bölgelerde okuyucular siteye ulaşamıyor. Ankara, İzmir, Antalya gibi nüfus yoğunluğu yüksek illerde telefon ve bilgisayarlardan siteye girilemediği şikayeti geldi. okurlar, diğer tüm sitelere girildiğini ancak cumhuriyet.com.tr'ye girilince beyaz bir sayfa ile karşılaştıklarını söyledi.

CUMHURİYET SERVERLARINDA TEKNİK BİR PROBLEM YOK

Cumhuriyet.com.tr serverlarında herhangi bir problem olmamasına rağmen okuyucuların neden siteye ulaşamadıkları da şuan için araştırılıyor. Siteye giremeyenlerin IP numaraları Telekom'a iletildi.

TELEKOM'DAN AÇIKLAMA

Telekom'dan siteye girişlerin kısıtlanması ile ilgili yapılan açıklamada, siteye yoğun saldırı olduğu bu nedenle bazı bölgelerde kısıtlamanın zorunlu olarak gerçekleştirildiği ifade edildi. Ancak saldırıyı kim veya kimlerin gerçekleştirdiği ile ilgili de bir açıklama yapılmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler