Ülkücülerin isteği üzerine 37 akademisyene soruşturma

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzası olan İzmir'deki çeşitli üniversitelerde görevli 37 akademisyenle ilgili soruşturma başlatıldı.

Yayınlanma: 16.01.2016 - 21:02
Abone Ol google-news

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzası bulunan İzmir'deki çeşitli üniversitelerde görevli akademisyenlerle ilgili soruşturma başlatıldı. "DEÜ Ülkücüleri" adlı bir grup, önceki gün Dokuz Eylül Üniversitesi'nden bildiriye imza koyan 14 akademisyeni hedef göstererek, "Soruşturma açılması için gerekli mercilere sesleniyoruz" diyerek savcılara çağrıda bulunmasının ardından 37 akademisyene soruşturma açıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, bildiride imzası bulunan İzmir'deki çeşitli üniversitelerde görevli 37 akademisyen hakkında "Devletin Güvenliğine Karşı İşlenen Suçları" kapsayan TCK'nin 302. maddesi gereğince soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

1128 öğretim üyesi, "Barış için Akademisyenler İnisiyatifi" adına "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiri yayınlamıştı.

Bildiride devlete sert sözlerle çağrıda bulunulması üzerine başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümet kanadından akademisyenlere tepki yağmış, MHP’den de sert eleştiriler gelirken CHP ve HDP başlatılan soruşturmaları ve gözaltıları eleştirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler