Akademisyenlere bildiri desteği

Ak ademisyenlere bir bildiri desteği daha. Onlarca akademisyen, siyasetçi, sendikacı, gazeteci ve avukat ‘Akademisyenler Susturulamaz’ bildirgesini imzaya açtı.

Yayınlanma: 17.01.2016 - 23:22
Abone Ol google-news

Barış İçin Akademisyenler bildirgesine imza attıkları için haklarında soruşturma açılan akademisyenlere bir bildirge desteği daha geldi. Onlarca akademisyen, sendika ve sivil toplum kuruluşu başkanı, siyasetçi, Haziran hareketi yöneticileri, gazeteci ve avukat; “Akademisyenler Susturulamaz” bildirgesine imza attı. Bildirgede “Türkiye, bilim insanlarının açıkça tehdit edildiği, şehirlerinin aylarca abluka altında tutulduğu, meydanlarında bombaların patladığı bir ülke konumuna gelmiştir. Bu gittikçe ağırlaşan tablo karşısında baskı ve soruşturmalara maruz kalan akademisyen arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu ilan ediyoruz” denildi. İlk imzacılardan Prof. Dr. Korkut Boratav, “Kenan Evren mantığı ile bugünkü Türkiye sıkıyönetim komutanlığı arasında hiçbir ayrım yoktur” dedi. Basın toplantısında Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir, “Her akşam bir acıyla yatıp her sabah bir kâbusla uyanıyoruz. Bilim insanları ve akademisyenler soru sormayı ve yanıt üretmeyi bıraktıkları anda toplumların geleceği kararır” dedi.

Korkut Boratav, Aziz Konukman, Doğan Tılıç, İlker Belek, Fatih Yaşlı, Mehmet Soğancı, Eriş Bilaloğlu, Beyazıt İlhan, Alper Taş, İlhan Cihaner bildirinin ilk imzacıları arasında.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler