Bakana ayakkabı kutulu protesto

Sinop'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı yurttaşlar ayakkabı kutuları göstererek protesto etti.

Yayınlanma: 02.03.2014 - 20:23
Abone Ol google-news

Sinop'a aday tanıtım programına katılmak üzere gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, tarihi Sinop Cezaevi'nin önünde parti otobüsünden inerek Sakarya Caddesi'nde yürümeye başladı.

Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Belediye Başkan Adayı Hamza İnce ve partililerle birlikte yürüyen Bakan Kılıç'a bu sırada evinin balkonuna çıkan bir kişi ayakkabı kutusu göstererek tepki gösterdi. Yaklaşık 2 kilometre yürüyerek toplantının yapıldığı Atatürk Kapalı Spor salonuna gelen Bakan Akif Çağatay Kılıç'a bir kişi kutu içerisinde yörede yapılan avcı bıçağı hediye etti. Daha sonra Atatürk Spor Salonu'ndaki aday tanıtım toplantısına katılan Bakan Akif Çağatay Kılıç, yaptığı konuşmasında gençlere seslenerek AKP davasına sahip çıkmalarını isteyerek kapı kapı dolaşmalarını ve insanlara yapılan hizmetleri anlatmalarını istedi.

Bakan Kılıç konuşmasına şöyle sürdürdü:

"Bizde sizlerle gece gündüz demeden, durmadan yorulmadan çalışacağız ve 30 Mart'ta belediye başkanımız Hamza İnce'ye mazbatasını teslim edeceğiz. Bütün ilçe belediye başkan adaylarımızla birlikte, milletvekilimizle, teşkilatımızla el ele, kol kola bu yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Yapılan hizmetleri gördüğümüzde, inanın biz içerisinde olmamıza rağmen, 'yahu biz neler yapmışız' diyoruz. Genç kardeşlerim bazı şeyleri hatırlamayabilirler. Gençlik ne zaman hatırlanırdı? 19 Mayıs'larda, 29 Ekim'lerde, 23 Nisan'larda. Onun dışında sizler için yapılan hizmetler çok kısıtlıydı. Ama AKP iktidarında sizlere olan hizmetlerimiz kat ve kat artarak devam ediyor. Genel başkanımız ve başbakanımızın gençlere verdiği önem, açık ve seçik olarak ortada. Türkiye'nin başbakanı, yanındaki özel kalemini seçerken gençler arasından seçiyor. Ben başbakanımızla göre başladığım zaman 27 yaşındaydım. Bugün bakın etrafımız çok genç. Bize verdiği talimat; 'gece gündüz demeden gençlerimizin hizmetinde olacaksınız'. Kredi Yurtlar Kurumu'muzun yurtlarında kalan gençlerimize kahvaltı ve akşam yemeği konusundaki destekler. Bunlar nasıl oldu? Bu gece gündüz çalışmakla, bu millete aşık olmakla, bu millete hizmet etme aşkıyla oldu."

Hizmet için milletin vekaletini aldıklarını belirten Bakan Kılıç, görevlerini yaptıklarını söyleyerek, "Ama bunlar sizin göreviniz diyenlere sorarız. Siz neden yapmadınız? 1994 yılında başbakanımız İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduğunda nasıl bir İstanbul devraldı bunu hatırlıyorsunuz değil mi? Şimdi yerel seçimlere gidiyoruz. Peki neden o hizmetleri yapmıyorlardı? Çünkü yapamıyorlardı. Çünkü öyle bir dertleri yoktu. Bu millete hizmet etme derdi olmayanlar bu işleri yapamazlar. Bütün belediye başkan adaylarımızın, teşkilatlarımızın burada olması tek bir anlama geliyor. Biz beraberiz, biriz. Bu sayede bu başarıyı yakalayacağız. 2002'de devraldığımız Türkiye ile bu günkü Türkiye arasında çok büyük farklar var. Artık ilaç kuyrukları yok. Sadece parası olanların özel hastaneye gidebildiği bir Türkiye yok. Avrupa ile Amerika ile yarışan bir sağlık sistemimiz var. Artık duble yollardan geliyorsunuz, gidiyorsunuz. Peki kim yaptı bunları?" dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, daha sonra Samsun'a gitti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler