Dün aday oldu, 3 Kasım da başkan!

F.Bahçe Kulübü için çok önem teşkil edecek bir haftasonu yaşanacak. Başkanlık seçimi için Aziz Yıldırım da dün ‘aday’ olduğunu resmen açıkladı.

Yayınlanma: 29.10.2013 - 10:49
Abone Ol google-news

HİLMİ TÜRKAY

Başkan önce ‘Cuma’ gününü işaret etmişti, nedense biraz aceleci davrandı. Ancak yine aynı gün medya ordusunun karşısında bilinen tarzıyla gövde gösterisinde bulunmayı ihmal etmeyecek. Bakalım sandıktan kim çıkacak? Her kongre öncesinde yaşandığı gibi adaylar güçlü bir liste hazırlığında. Gece gündüz çalışıyorlar. Aziz Yıldırım için en büyük sıkıntı, Yargıtay’dan çıkacak karar. UEFA’dan ceza alması hukukçulara göre engel teşkil etmiyor. Listeler için aldığımız birçok duyum var. Abdullah Kiğılı, Talat Yılmaz, Ömer Temelli ve Ali Yıldırım yeni listede kesinlikle yer almayacak. Yeni listede olmasına kesin gözüyle bakılan isimler Vefa Küçük ile Celal Doğan…

Fenerbahçe Başkanı yeni listesine Hürriyet Gazetesi eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök’ü de her an yazabilir. Özkök’ün alternatifi olarak görülen isimse şimdilik Uğur Dündar. Eski listeden İsfendiyar Zülfikari yeri garanti olan tek isim. Yıldırım’la her zaman doğru orantıda düşünen Nihat Özbağ ve Mithat Yenigün’le de yeniden çalışması gündemde. Murat Özaydınlı ve Mahmut Uslu’nun yönetime geri dönebileceği konuşuluyor. Köksal Özbek, Önder Fırat, Raif Dinçkök, Tahir Perek, Murat Aşık ve Semih Özsoy da Aziz Yıldırım’ın listesine girmeye yakın adaylar olarak görülüyor.

AYDINLAR’IN YÖNETİM LİSTESİ

Aziz Yıldırım’a muhalif olarak başkanlığa adaylığını koyan Mehmet Ali Aydınlar’ın listesi de şekillenmeye başladı. Birleşik Fenerbahçe Grubu Başkanı Aziz Yılmaz’ın liste oluşumunda yardımcı olduğu Aydınlar son güne kadar listesini sır gibi saklamaya çalışacak. Aydınlar’ın listesinde asbaşkanlık görevi için üzerinde durduğu birkaç isim var. Ali Şen’in oğlu Metin Şen, Şadan Kalkavan, Selim Soydan, Mehmet Nazif Günal, Hamdi Akın ve adaylıktan çekilmesi halinde Hulusi Belgü bu koltuk için en güçlü adaylar. Listede ayrıca Işık Eyigüngör, Orhan Yıldırım ve Necdet Ersoy’un da isimleri geçiyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN OY KULLANMAK İSTİYOR

F.Bahçe’nin 2 Kasım’da yapacağı kongrede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da oy kullanmak istediği bilgisi camiada heyecan yarattı. Başbakan’ın kurmaylarına talimat vererek, randevu programı içine kongre gününde oy kullanmak için zaman ayırmasını istediği söylentisi hem adayları, hem de üyeleri şaşırttı. Kongrede ayrıca; Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da oy kullanacağı bilgisi, kongrenin önemini artırıyor.

10 YIL MEN EDİLSE DE…

Fenerbahçe’ye ‘2 yıl Avrupa’dan men’ cezası veren UEFA’nın, bununla ilgili gerekçeli kararını hazırladığı ve kişilerle ilgili dosya içinde UEFA’dan ceza alma ihtimali olanların 10 yıl süreyle spordan men edilmesi gibi bazı detayların yer aldığı ileri sürülürken, bu durumun Aziz Yıldırım’ın elini kolunu bağlayıp bağlamayacağına Fenerbahçe’nin hukukçularından şu cevap geldi: “UEFA’dan gelecek herhangi bir ceza etkilemez. Fenerbahçe bir dernek ve derneğin başkanı seçiliyor. Hukuken bir engel yok. Dernekler yasasına göre Yıldırım’ın adaylığına engel olabilecek tek durum seçimi tekrar kazanırsa başkanlığını ancak Yargıtay’ın vereceği karar düşürebilir.”

DERNEKLER NE DİYOR?

Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı’nın 1500’e yakın kongre üyesinin Mehmet Ali Aydınlar’ı destekleme kararı aldıkları camiada açıkca belli olurken 1907 Derneği’nin ikiye bölünebileceği konuşuluyor. Seçimde yaklaşık 7 bin üyenin oy kullanması bekleniyor. Aziz Yıldırım’ın en az 3000 kadar sabit oyunun olduğu konuşulurken kazanmasına yüksek ihtimal gözüyle bakılıyor. Hele listesine son anda Ali Koç’u sokabilirse sanırım o zaman hiçbir sorun kalmayacak görünüyor. Bu şu demek oluyor: “Yıldırım 3 Kasım’da bir aksilik olmazsa yine başkan”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler