Ali İsmail Korkmaz davası Yargıtay'da

Eskişehir’de Haziran Direnişi sırasında polisler ve bir grup esnaf tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının temyiz duruşması Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nde görüldü.

Yayınlanma: 21.01.2016 - 17:41
Abone Ol google-news

Yargıtay 1. Ceza Dairesi’ndeki temyiz duruşmasına Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel, babası Şahap ve abisi Gürkan Korkmaz ile dava sonrası ceza alan Mevlut Saldoğan ve Yalçın Akbulut’un avukatı katıldı. Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi, temyiz yargılamasına katılmak ve beyanda bulunmak istedi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Yargıtay içtihatlarında müşteki yakınlarının beyanda bulunma usulü olmadığı için ailenin talebini reddetti.

DÖVDÜKLERİ 'ALİ İSMAİL KORKMAZ DEĞİL' YALANI

Ardından sanık avukatlarından Mevlut Saldoğan söz aldı. Avukat Mutlu Karayılan, görüntülerde dövülen kişinin Ali İsmail Korkmaz olmadığını, Korkmaz’ın da kullandığı kalp ilaçları nedeniyle beyin kanaması geçirdiğini, hastane enfeksiyonu nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyledi. Karayılan, müvekkilinin beraatını istedi. Sanık Yalçın Akbulut’un avukatı Selim Karakoyun da öldürülen kişinin Ali İsmail Korkmaz olduğunu iddia etti.

Beyanların ardından duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Duruşmanın ardından anne Emel Korkmaz, “Sizden ricam kendinizi benim yerime koyun ve o görüntüleri izleyin” dedi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi Başkanı “izleyeceğiz, karar vereceğiz” diye konuştu.

2 Haziran 2013’te Eskişehir’de Haziran Direnişi'ne katılan Ali İsmail Korkmaz aralarında polislerin de bulunduğu bir grup tarafından dövüldükten 37 gün sonra kaldırıldığı hastanenin yoğun bakımında hayatını kaybetmişti. 9 Eylül’de 8 sanık hakkında açılan kamu davasında Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi Adalet Bakanlığı’na gönderdiği yazıda davanın soruşturma aşamasında geçen süreçte eylemlerin adliye çevresinde ve Eskişehir’de devam etmiş ve ediyor olması iddiasıyla davanın başka bir yere naklini istedi.

Adalet Bakanlığı da davanın başka yere nakline karar verilmesini Yargıtay’dan talep etmişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi de Kayseri’ye nakline karar vermişti. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi sanık polis memurları Mevlüt Saldoğan 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut 10 yıl hapis cezası vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon