Ölü sayısı dörde çıktı: Üç gündür apartmanda mahsurlar ne su var ne ilaç...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 30’a yakın yaralı cumartesi gününden bu yana bir apartmanda kurtarılmayı bekliyor. Yaralı Cihan Karaman’ın ardından, adı öğrenilmeyen üniversite öğrencisi bir kız, 21 yaşındaki Rüzgar Yıldızgörer ve Selami Yılmaz da yaşamını yitirdi. Evde ölenlerin sayısı 4’e çıkarken, cenazeler kokuyor, kimi yaralılar ise kangren oldu.

Yayınlanma: 26.01.2016 - 11:41
Abone Ol google-news

<video:470240>

 İMC TV, evde bulunanların ses kayıtlarını ve yardım isteklerini yayınladı. Evdekiler, “Burada insanlık dramiı yaşanıyor. İnsan bakınca ne diyeceğini bilemiyor. 30’a yakın yaralı var kiminin ayağındaki yara kangren olmuş kimi iç kanama geçiriyor, kimisinin psikolojisi bozulmuş, kimisinin yarası kokuyor.  3 tane cenazemiz var kokuyor şimdi burada.  Ne su var ne ilaç var ne hiç birşey var. Tedavi edebileceğimiz bir ilaç da kalmadı bu yaralılara.  Burayı anlatmak için burada olmak lazım” dedi.

"BOMBALANIYORUZ"

Bakanlığa adres verilmesini ardından evin bombalandığını anlatan yaralılar,  “Bizden tam edresi istediler. Tam adresi vereceğiz bakanlığa. O binada sivillerin olduğunu, tedbir alınması için adres vediler. Ardes verdikten sonra daha yoğun saldırılar oldu. Her taraftan bomrdıman, bombalarla, bomba atarlarla hatta havanlarla taranıyor. Hepimiz buradayız bir apartmanda mahsur kaldık. Ne çıkabiliyoruz ne hareket edebiliyoruz.  Gerçekten sınırlar gittikçe zorluyor.  He rşey çok zor geçiyor. Hem yiyecek hem içecek bakımdan.” dedi.

"DÜNYA YAŞANANLARA SESSİZ"
Yaralıların durumunun giderek ağırlaştığını belirten bir kişi, şunları söyledi:  “Biz gerçekten artık çok zor durumdayız.  Nasıl hareket edeceğimizi bilmiyoruz. Gittikçe kayıp vermeye başlıyoruz. Daha dün bir arkadaşımızı kaybettik.  Bugün bir tanesini ayağı kangren oldu.  Gerçekten çok kötü bir durum. Bir de dünya buna gerçekten çok sessiz. Benim ufak bir yaram var o kadar ağır değil ama arkadaşlarımızın durumu çok kötü gerçekten. ”

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler