Skandal iddianame... İşte Can Dündar ve Erdem Gül'e istenen cezalar

MİT TIR'larına ilişkin görüntüleri yayınladıkları için tutuklanan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül hakkındaki iddianame tamamlandı.

Yayınlanma: 27.01.2016 - 11:03
Abone Ol google-news

MİT TIR'larına ilişkin görüntüleri yayınladıkları için tutuklanan Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkındaki iddianame tamamlandı. Her iki gazeteci için bir kez ağırlaştırılmış, bir kez de müebbet hapis cezası talep edilen iddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarlığı şikayetçi olarak yer aldı. Erdoğan bilindiği gibi 1 Kasım seçimleri öncesinde Can Dündar'ı bizzat canlı yayında tehdit etmişti.

İşte Erdem Gül'ün savunması

Hatay ve Adana'da durdurulan MİT TIR'larına ilişkin görüntüleri yayınladıkları için tutuklanan Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkındaki soruşturma tamamlandı.

İddianameyi hazırlayan savcı Dündar ve Erdem için, "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme", "Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen yada tamamen engellemeye teşebbüs etmek" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek isteyerek yardım etme" suçlarından ayrı ayrı bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez müebbet ve 30 yıla kadar hapis cezası istedi.

İddianame İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarlığı şikayetçi olarak yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler