HSYK'da yarı yarıya tasfiye

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, HSYK Kanunu'nun Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanmasından sonra jet hızıyla Genel Sekreter yardımları, teftiş kurulu başkan ve yardımcılarının atamalarını yapmasının ardından HSYK Genel Kurulu dün de yeni atamalar yaptı.

Yayınlanma: 04.03.2014 - 12:18
Abone Ol google-news

HSYK, yasa gereği görevleri sona eren 37 tetkik hakimden 18'ini yeniden atarken 19 da yeni tetkik hakim atadı. Kurul, yine yasa gereği görevleri sona eren 134 müfettişten 57'sinin görevine devam etmesine karar verdi. Vatan gazetesinden Kemal Göktaş'ın haberine göre önümüzdeki günlerde kalan müfettiş kadrolarına atama yapılacak. HSYK'nın yeni genel sekreteri de Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Bilgin Başaran oldu.

HSYK Genel Kurulu, Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Bekir Bozdağ başkanlığında dün toplandı. Bozdağ, toplantıda HSYK genel sekreterliği için genel kurulun belirlediği adaylardan Başaran'ı bu göreve getirdi. HSYK'nın yapısını değiştiren kanunun yürürlüğe girmesiyle mevcut Genel Sekreter Muzaffer Bayram'ın görevi sona ermişti.

Toplantıda, ayrıca kanunun yürürlüğe girmesiyle görevleri sona eren 37 tetkik hakim için seçim yapıldı. Genel Kurul yasa gereği görevleri sona eren 18 tetkik hakimi yeniden HSYK'da görevlendirmesine karar verirken 19 da yeni tetkik hakim seçti.

134 MÜFETTİŞTEN YARISI KALDI

Kurul ayrıca görevleri sona eren 134 başmüfettiş ve müfettişin 57'sinin görevine devam etmesine karar verdi. Genel Kurul, tetkik hakim ve müfettişleri HSYK 1. Dairesi'nin seçilecek hakim ve müfettiş sayısının iki katı kadar gösterdiği aday arasından seçti. Kurul önümüzdeki günlerde ilan edilecek kadrolara yapılacak başvuruları değerlendirerek yeni seçimler yapacak.

HSYK Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle görevi sona eren 270 idari personelden 238 kişi yeniden HSYK'da görevlendirilirken 31 kişi Adalet Bakanlığı ve Ankara 'daki adliyelerde, 1 kişi ise kendi isteğiyle İzmir'de görevlendirilmişti.

CHP YENİDEN BAŞVURDU AMA...
Bu arada CHP de HSYK'nın yapısını değiştiren kanunun bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle yeniden Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu. CHP'nin daha önce yaptığı başvuruya ilgili Anayasa Mahkemesi heyeti, dava dilekçesinde eksiklik tespit etmiş, bunların tamamlanmak üzere ilgililere tebliğine karar verilmişti. Seçimlerin yapılması ile AYM'nin CHP'nin bugün 3. kez yaptığı başvuruda yürütmenin durdurulması kararı çıksa bile durdurma kararı geçmişe etkili olmayacağı için atamalar tamamlanmış olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler