Justin Bieber hayranları RTÜK'e şikayet yağdırdı

Kanadalı şarkıcı Justin Bieber'in hayranları, uyuşturucu madde etkisinde araç kullanırken gözaltına alınan şarkıcıyla ilgili haberi "Atarlı ergen tutuklandı" alt yazısıyla yayınlayan ATV haber bültenini "kişilik haklarını ihlal ve iftira-hakaret" gerekçesiyle Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) şikayet etti.

Yayınlanma: 04.03.2014 - 12:25
Abone Ol google-news

RTÜK'ten alınan bilgiye göre, ocak ayında ATV Ana haber bülteninde Bieber için "Atarlı ergen" ifadesinin kullanılması hayranlarının yoğun tepkisine neden oldu.

Haber bültenleri ile ilgili RTÜK İletişim Merkezi, çağrı merkezi ve elektronik posta yoluyla gelen bildirimler ocakta, bir önceki aya göre 18 kat artarak 6 bin 579'a yükseldi.

Bu bildirimlerin yüzde 96'sında (6 bin 232), 25 Ocak'ta ATV Ana Haber Bülteninde Kanadalı şarkıcı Justin Bieber'a ilişkin haberin "Atarlı Ergen" başlığıyla verilmesi şikayet edildi.

Genç şarkıcının hayranları söz konusu haberin yayınlanmasının ardından da sosyal medyada açtıkları "#TürkBelieberlarATVyiKınıyor" hashtagi ile de tepkilerini dile getirmişlerdi.

 

Ana haber bültenleri ilk sırada

RTÜK İletişim Merkezine, çağrı merkezi ve elektronik posta yoluyla aralık ayında 5 bin 393 bildirim yapılırken, ocakta bu rakam yüzde 169 oranında artış göstererek 14 bin 485'e yükseldi.

Aralıkta en fazla bildirim alan dramatik diziler ocak ayında ikinci sıraya gerilerken ilk sırayı ana haber bültenleri aldı.

İkinci sıraya gerileyen dramatik diziler yine de bir önceki aya göre yüzde 83'lük artış göstererek 3 bin 7 bildirim alırken onu, bin 302 bildirimle direnç yarışmaları ve bin 176 bildirimle reklam kuşakları izledi.

Bildirimlerin yüzde 30'unda yayınlanan programın kişilik haklarını ihlal ettiği, iftira ve hakaret içerdiği belirtilirken, yüzde 12,7'sinde programın genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olduğu, yüzde 8,5'inde programın yayından kaldırılması gerektiği, yüzde 8,2'sinde reklamın niteliğinin uygun olmadığı belirtildi.

 

'Evrim teorisi' rahatsız etti

Reklamlar kategorisinde en fazla bildirim yüzde 14 ile evrim teorisi temasını kulllanan enerji içeceği reklamına geldi.

En fazla ikinci bildirim ise yüzde 11 ile doğum temalı skecin toplumun ahlaki yapısına uygun olmaması gerekçesiyle bir kredi kartı reklamına yapıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler