36 günlük Ebru bebek -20 derecede donarak öldü

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Ankara’ya sığınan ve naylon çadırda yaşayan Suriyeli ailenin 36 günlük bebeği, eksi 20’lere düşen soğuğa dayanamayarak hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 28.01.2016 - 12:07
Abone Ol google-news

Olay, sabah saatlerinde Çankaya ilçesi Dikmen Vadisi’nde yaşandı. Suriye’deki iç savaştan kaçarak Ankara’ya sığınan anne Soney Said ile baba Hasan Said’in 36 gün önce bir bebekleri dünyaya geldi.

Dikmen Vadisi’nde naylondan kurulan çadırlarda yaşam mücadelesi veren ailenin Ebru isimli bebeği, eksi 20’lere düşen soğuklara daha fazla dayanamadı.

Sabah uyanan aile çocuklarını hareketsiz halde buldu. Said ailesi durumu hemen 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri, buzlanma nedeniyle çadırların olduğu alana inemedi. Bunun üzerine bebek ambulansa taşındı. Hastaneye kaldırılan bebeğin hayatını kaybettiği belirlendi.



Baba Hasan Said, sabah uyandıklarında çocuklarını hareketsiz bulduklarını ve donarak öldüğünü söyledi.

Derme çatma çadırlarda kalan diğer Suriyeliler de yakacak bulamadıklarını ve soğuk havada zor şartlarda yaşamaya çalıştıklarını anlattı.



Yapılan düzenlemeyle kağıt toplama işini de artık yapamadıklarını kaydeden vatandaşlar yetkililerden yardım beklediklerini aktardı.

Başkent’i etkisi altına alan soğuk hava en çok, çadırlardaki küçük çocukları etkiliyor. Doğru dürüst giyecek ayakkabı ve kıyafetleri bulunmayan çocukların içler acısı hali yürekleri burkuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler