Üç yıl cezadan kurtulmanın yolu 200 liralık lahmacun

Türkiye’de ilk kez bir şüpheli, bir çocuk yuvasındaki 30 çocuğa 200 TL’lik lahmacun ısmarlayarak 'kasten yaralama' suçundan hakkında dava açılmamasını sağladı.

Yayınlanma: 04.03.2014 - 16:50
Abone Ol google-news

İki yıl önce Türk hukuk sistemine giren uzlaşma modeli, bir şüphelinin 30 çocuğa 200 TL’lik lahmacun ısmarlayarak hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılacak davadan kurtulmasını sağladı.

Bir ganyan bayiinde ücretli çalışan Ercüment Akkoyun ile kavga eden Erdal Karagöz, Akkoyun’u hastanelik edene kadar darp etti. Eylül 2013 tarihinde meydana gelen olay sonrası soluğu savcılıkta alan Ercüment Akkoyun’un şikayeti üzerine Erdal Karagöz hakkında soruşturma başlatıldı.

Erdal Akkoyun hakkında “Kasten yaralama” suçundan soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Yavaş, her iki tarafa da uzlaşma teklifinde bulundu.

SAVCI UZLAŞIN DEDİ

Savcı Yavaş, iki tarafın da uzlaşmaya sıcak bakması üzerine dosyayı “Uzlaştırıcı” olarak görev yapan Eyüp Ensar Ceylan’a göndererek, iki tarafla görüşüp uzlaşmayı sağlamasını ve uygulanacak cezayı belirlemesini istedi.

Dosyayı 20 Şubat 2014 tarihinde alan uzlaştırıcı Ceylan, 4 gün sonra her iki tarafla telefonla irtibata geçti. İki taraf da yan yana gelmek istemediklerini ancak uzlaşmak istedikleri beyanında bulundular.

UZLAŞTIRICININ ŞAŞIRTAN UZLAŞTIRMA TEKLİFİ

Uzlaştırıcı Eyüp Ensar Ceylan, şüpheli Erdal Karagöz’e daha önce uzlaşma sonucu adliye gibi kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetli görev teklifi yerine farklı bir teklif sundu.

200 TL’LİK LAHMACUN ISMARLADI DAVADAN KURTULDU

Uzlaştırıcı Ceylan, Erdal Karagöz’ün müşteki Ercüment Akkoyun adına 30 kimsesiz çocuğun bakıldığı Eyüp Çocuk Yuvası’nda barınan 30 çocuğa bir öğün yemek ısmarlamasını önerdi. Her iki tarafın teklifi kabul etmesi üzerine şüpheli Karagöz, müşteki Akkoyun adına 30 çocuğa 200 TL’lik lahmacun ısmarlayarak hakkında açılacak davadan kurtuldu.

3 YILLA YARGILANACAKTI

Erdal Karagöz uzlaşmayı kabul etmese idi hakkında “Kasten adam yaralama” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılacaktı.

ERDAL KARAGÖZ: GÜZEL BİR UYGULAMA

Uzlaştırma kararı ile ilgili DHA'ya açıklama yapan Erdal Karagöz, bu uygulamanın çok iyi bir uygulama olduğunu belirterek, "Güzel bir yöntem. Dava için harcayacağım parayı çocuklara yemek yedirmek için harcadım. Yemeklerini de kendim götürdüm. Çocuklar buna çok sevindiler, haftaya yeniden onları ziyarete gideceğim" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler