Rize'de 'hırsız' sloganları

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Rize'de 'bu ülkeyi soyanlarla birlikte mücadele edeceğiz' dedi. Kılıçdaroğlu'nun konuşması sık sık 'Hırsız Tayyip' sloganları ile kesildi.

Yayınlanma: 05.03.2014 - 13:38
Abone Ol google-news

Kılıcdaroğlu, partisince Rize Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, miting alanındakilere bir Türkiye gerçeği alatacağını belirterek, "Tüm Rizelilere şunu söyleyeceğim, elinizi vicdanınıza koyun ve sandığa öyle gidin. Şimdi size bir iktidar hikayesi anlatacağım. 4 bakanın 17 Aralık sabahı evlerinde arama yapılıyor.

AKP'liler Kılıçdaroğlu'nun mitinginde olay çıkardı

Arama sonucunda 4 bakanın çocuklarının yatak odalarında bir değil, iki değil, üç değil, yedi tane para kasası çıkıyor, gördük mü tanık olduk mu. O zaman yapmamız gereken şey, dünyanın hangi demokrasisinde bakanların çocuklarının evlerinde para kasaları çıkar... Alın teri ile para kazandıysan götürürsün bankaya yatırırsın hiç kime itiraz etmez. Kul hakkı yemek günah mıdır, tüyü bitmemiş yetimin hakkının yemek günah mıdır. Rizelinin vicdanına sesleniyorum, kul hakkı yemek günahsa kul hakkı yiyenlerin arkasında hala durulacak mı?" diye konuştu.

Temiz, düzgün, ahlaklı siyaseti getireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Kul hakkı yiyenlerden hesap soracağız. Ülkeyi biliyoruz, Rize'yi biliyoruz. İlk kez Rize'ye 1976 yılında geldim. Dünyanın en güzel kentlerinden birisidir Rize. Çok güzel bir kenttir. Yeşilin bütün tonlarını burada görebilirsiniz. Çay konusunda dünyanın bir numarı, bereketli eller o çayları toplar. Ben şimdi bir soru sormak istiyorum çay üreticilerine, hakkınızı alabiliyor musunuz? Bir kez daha soruyorum hakkınızı alabiliyor musunuz, alın terinizin karşılığını alabiliyor musunuz? Nasıl oluyor da bu ülkenin yarısında kaçak çay kullanılıyor. Şimdi ben söylüyorum Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında nerede bir kaçak çay bulunursa söz veriyorum, namus sözü, bulunduğu yerde imha edilecektir. Eğer Rizeli kadının alın terini kaçak çaya feda ederseniz para kasalarından milyonlar çıkar, ayakkabı kutularından milyonlar çıkar. O nedenle söylüyorum hiç endişe etmeyiniz. Ben şunu söylüyorum. Kaçak çayı bulduğumuz yerde imha edeceğiz. Rizelinin alın terini ona teslim edeceğiz."

"Esnaf şikayetçi"

Esnafın da derdi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Esnaf kardeşim unutmasın. Rizeli esnaf hayatından memnun mu değilmi bilmiyorum ama gittiğim her yerde esnaf derdinden şikayetçi. Esnafın bir özelliği var, sabahın köründe dükkanını açar, etrafı temizler huzur içinde gelen müşteri güleryüzle karşılar, devlete yük olmaz tam aksine devlete vergi verir. Esnaf şayet iki ay prim borcunu ödeyemezse o esnafa sağlık hizmeti vermiyorlar. Esnafın hanımına da çocuklarına da sağlık hizmeti vermiyorlar. Esnaf dostu bunlar mı? Ben söz veriyorum. Türkiye'deki bütün esnaf primini ödesin ödemesin, primini zaten alıyorsun, yeri geldi faiziyle alıyorsun. Ona sağlık hizmeti, ailesine sağlık hizmeti vermeye söz veriyorum. Sözümün arkasında duracağım.

Şimdi bir prop yapıyorlar, efendim CHP gelirse yardımlar kesilirmiş, CHP gelirse bütün yardımları kesecekmiş. Hiç endişe etmeyin, çaldıkları çırptıklarını alacağım onlardan ve tamamını millete vereceğim. Çalacaklara engel olacağım, çalacaklara karşı çıkacağım. Bana diyorlar ki neden bu kadar sert eleştiriyorsun allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun kul hakkı yiyene ben ne söyleyeceğim."

İki grup arasında gerginlik

Partisince düzenlenen mitinge katılmak üzere Rize'ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu taşıyan helikopter, Rize Garnizon Komutanlığı karşısındaki alana indi.

Kılıçdaroğlu, buradan otobüsle mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktığı sırada bariyerlerin ardındaki yaklaşık 3 bin kişilik grup, Kılıçdaroğlu'nun protesto ederek Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.

Bunun üzerine miting alanındaki CHP'liler kalabalığa tepki gösterdi. Bariyerleri aşmaya çalışan iki gruba, polis engel oldu.

İki grubun birbirlerine parti bayraklarının takılı olduğu plastik sopaları fırlattığı tartışma, araya giren yaklaşık 250 çevik kuvvet ekibi tarafından büyümeden önlendi. Polis, grupların bariyerleri aşmasını engelledi.

Yaşanan arbed pet şişe isabet etmesi sonucu hafif yaralanan 3 kişi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler