Yargıtay'dan 'Ali İsmail Korkmaz' kararı

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Gezi Parkı protestolarında öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında yerel mahkemenin kararını usulen bozdu. Mevlüt Saldoğan’ın avukatının son savunmasını yapamadığı gerekçesi ile bozma kararı veren Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanıkların tahliye talebini reddetti.

Yayınlanma: 04.02.2016 - 09:53
Abone Ol google-news

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Eskişehir’de Taksim Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla katıldığı yürüyüşe müdahale eden polis ve karşıt görüşlü gruplar tarafından darp edilmesi sonucu 19 yaşında öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz davası ile ilgili temyiz kararını verdi.

Yargıtay. 1 Ceza Dairesi, kararında davanın son duruşmasında sanıklardan Mevlüt Saldoğan’ın avukatının mazeret bildirdiğini belirtti.

Saldoğan’ın avukatının duruşmaya katılmayarak son savunmasını yapamadığını kaydeden Yargıtay 1. Ceza Dairesi, davayı usulden bozdu. Yargıtay 1. Ceza Dairesi ayrıca sanıklardan Saldoğan hakkında kasten öldürmeden dava açıldığını ama ağırlaştırılmış yaralamadan ceza verildiğini hatırlattı.

Saldoğan’ın kasten öldürmeden savunma yaptığını ama ağırlaştırılmış yaralamadan ek savunma verilmediğini vurgulayan Yargıtay 1. Ceza Dairesi bu yönden de usulen bozma kararı verdi. Daire ayrıca sanıkların tahliye talebini reddetti.

Dava kapsamında 5 tutuklu sanık bulunuyor. Davanın tutuklu sanıkları ise şöyle:

"Polis Mevlüt Saldoğan, Yalçın Akbulut ile fırıncılar Ramazan Koyuncu, İsmail Koyuncu ve Muhammet Vatansever."

ALİ İSMAİL'İN AĞABEYİ AÇIKLAMA YAPTI

Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi ve ailenin avukatı Gürkan Korkmaz, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nin kararı hangi gerekçeleri göstererek bozduğunu henüz bilmediklerini belirterek şöyle dedi:

"Bunu ancak gerekçeli karar çıktıktan sonra anlayabiliriz. Yargıtay, sanıyorum mahkemenin usul açısından neyi eksik yaptığını saptayıp, böyle bir karar almıştır. Esastan çok usulden bir bozma kararı gibi görünüyor. Görüp, ona göre açıklamada bulunacağız."

POLİSLER VE BİR GRUP SİVİL TARAFINDAN KATLEDİLMİŞTİ

2 Haziran 2013’te Eskişehir’de düzenlenen Gezi Parkı eylemlerine katılan Ali İsmail Korkmaz aralarında polislerinde bulunduğu bir grup tarafından darp edildikten 37 gün sonra kaldırıldığı hastanenin yoğun bakımında hayatını kaybetmişti.

9 Eylül’de 8 sanık hakkında açılan kamu davasında Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi Adalet Bakanlığı’na gönderdiği yazıda davanın soruşturma aşamasında geçen süreçte eylemlerin adliye çevresinde ve Eskişehir’de devam etmiş ve ediyor olması nedeni ile davanın başka bir yere naklini istedi.

Adalet Bakanlığı da davanın başka yere nakline karar verilmesini Yargıtay’dan talep etmişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi de Kayseri’ye nakline karar vermişti. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi sanık polis memurları Mevlüt Saldoğan 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut 10 yıl hapis cezası vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler