'Yüzde 50 aldın, daha kimi döveceksin'

AKP’ye sert eleştiriler yöhelten Orhan Pamuk, “İşte seçimi kazanıyorsun, yüzde 50 aldın, daha ne istiyorsun, daha kimi döveceksin!” dedi.

Yayınlanma: 05.02.2016 - 07:19
Abone Ol google-news

Zaman gazetesine açıklamalarda bulunan Pamuk, yurtdışındaki Türkiye’ye dair en çok ne sorulduğu ve bu sorulara cevap vermekte zorlanıp zorlanmadığıyla ilgili bir soruya “Sorular değişiyor. İktidar partisinin otoriterliği unutuluyor. Yazdan beri, göçmen ve IŞİD sorunu konuşuluyor. Demokrasimizle benim istediğim kadar ilgilenmiyorlar. Ben ‘yahu gazeteciler hapse giriyor’ filan deyince kulak arkası ediyorlar. Batı Türkiye’nin dostluğunu istiyor, ki IŞİD’le savaşında yardım etsin. İstenmeyen göçmenlere de kapıyı tutsun. ‘Zaten ne kadar olur Türk’ün demokrasisi’ diyorlar. Onun için Can Dündar gibi arkadaşlarımızın işi de zor” yanıtını verdi.

“Türkiye’de git gide bağımsız aydınların, entelektüellerin konuşabileceği medya kalmıyor. Bu nasıl bir sonuç doğuracak?” şeklindeki soruya ise Pamuk, “Gazeteler gittikçe mantarlaşıyor, dandikleşiyor. Gazete okuyorum, gazete almayı severim. Ama satışları düşüyor. Herkes kendi gazetesini, kendi köşe yazarını okuyor” dedi.

Barış bildirisine imza atan akademisyenlerin “vatan haini” denilerek aşağılanmasının yanlış olduğunu söyleyen Pamuk, “Otoriter toplumda, o buna vurur, bu ona vurur. Böyle bir toplum mu istiyoruz? Yoksa böyle bir şey olmuş, geç, üzerinde durma, idare et, daha hoşgörülü ol, daha geniş ol, kendine güven. İşte seçimi kazanıyorsun, yüzde 50 aldın, daha ne istiyorsun, daha kimi döveceksin!.. Bu kadar baskıcılıkla yavaş yavaş oy kaybedersin. Biraz daha gülümser olsan, yumuşak olsan oyun düşmez. Ama bunu da artık ben mi söyleyeceğim” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler