Sahte parfüm operasyonu

İstanbul polisinin başarılı operasyonuyla ünlü parfüm markalarının taklidini üreterek piyasaya sürmeye hazırlanan şebeke çökertildi. Olaya ilişkin olarak 5 şüpheli gözaltına alındı.

Yayınlanma: 06.02.2016 - 10:54
Abone Ol google-news
İstanbul polisinin başarılı operasyonuyla ünlü parfüm markalarının taklidini üreterek piyasaya sürmeye hazırlanan şebeke çökertildi.
 
Olaya ilişkin olarak 5 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul polisi dünyaca ünlü parfüm markalarının taklidini üreten bir şebekeyi çökertti. İmalathane ve depolara yapılan baskında, 45 tanınmış markanın taklidi olan 100 bin adet sahte parfüm ele geçirdi.
 
Gözaltına alınan 5 şüphelinin parfüm şişelerini Çin’den getirdiği, kutularını ise İstanbul’da bir matbaada bastırarak sahte ürünleri piyasaya sürmeye hazırladığı öğrenildi. Operasyonda parfüm imalatında kullanılan 1 milyon adetmalzeme ele geçirilirken, şişelenen kimyasal maddeler numuneleri alınarak İl sağlık Müdürlüğü Laboratuvarına gönderildi. Bu kimyasal maddelerin insan sağlığına zarar verip vermeyeceği yapılacak analizin ardından belirlenecek.
 
a24'ün haberine göre; Dr. Berkant Oman’a göre, “Kaçak ya da sahte parfüm ciddi sağlık problemlerine yol açabilir”. Ünlülerin taklidi İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 20 gün önce gelen bir ihbar üzerine sahte parfüm üreten bir şebekenin peşine düştü. Şebekenin Bahçelievler’deki imalathane ve depolarını tespit eden ekipler, önceki gün adreslere baskın düzenledi.
 
Operasyonlarda 5 kişi gözaltına alınırken, 45 tanınmış markanın taklidi 100 bin adet parfüm ele geçirildi. Baskınlarda ayrıca, 46 bin adet boş parfüm şişesi, 58 bin şişe kapağı, 526 bin parfüm kutusu, 8 bin parfüm şişesi kılıfı ve 240 litre parfüm yapımında kullanılan kimyasal maddeye el konuldu. Şüphelilerin sahte parfüm şişelerini Çin’den getirdiği, parfüm kutularını İstanbul’da bir matbaada bastırdıkları öğrenilirken, orijinal fiyatları 300 ile 600 Türk Lirası arasında değişen dünyaca ünlü parfümleri yarı fiyatına kadar bedelle sattıkları belirlendi.
 
Adliyeye sevk edilen O.K, H.K, A.K, F.B ve H.B çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kanser ve alerjik reaksiyon Sahte kozmetik ürünlerin ciddi sağlık riski taşıyabileceğini belirten Dr. Berkant Oman, “Nerede ve nasıl üretildiği belli olmayan, içeriği bilinmeyen ürünlerin cilt ile teması sonucunda çok şiddetli alerjik reaksiyonlardan kanserojen etkilere kadar geniş yelpazede sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Alerjik reaksiyonlarda hafife alınmamalıdır.
 
Çünkü basit bir alerjik reaksiyon bile insanı ölüme kadar götürebilecek şekilde sonuçlanabilir. Bu yüzden kaçak ya da sahte parfüm v.b ürünleri kullanmak kısa vadede kar gibi görünse de uzun vadede değerlendirildiğinde ciddi sağlık problemlerine yol açabilir” dedi. Şişeler Çin’den Gözaltına alınan 5 şüphelinin parfüm şişelerini Çin’den getirdiği, kutularını ise İstanbul’da bir matbaada bastırarak sahte ürünleri piyasaya sürmeye hazırladığı öğrenildi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler