AKP'nin son dakika korkusu

Ses kayıtlarıyla sıkıntı yaşayan AKP’de, seçime az bir süre kala cemaatin daha sarsıcı ve ses getirecek bir girişimde bulunması endişesi yaşanıyor. Partinin anketlerine göre, ses kayıtları oy oranında düşüşe yol açtı. Aralık ayı başında anketlerde yüzde 48.5 olarak çıkan oy oranı, 17 Aralık tarihli ankette yüzde 45’e geriledi.

Yayınlanma: 05.03.2014 - 21:17
Abone Ol google-news

Ses kayıtlarının ortaya dökülmesinin ardından seçim sürecine sıkıntılı giren AKP’de, “Bunlar partinin oyunu etkilemiyor, vatandaşlar kurulan tuzağı görüyor” açıklamalarına karşın, 30 Mart’a kısa bir süre kala cemaatin bugüne kadarki ses kayıtlarından daha sarsıcı ve büyük ses getirecek girişimde bulunması endişesi yaşanıyor. Parti yöneticileri, “Son dakikada bir şey olmazsa seçimden başarılı bir tabloyla çıkarız” görüşünü dile getiriyor. Partinin anketlerinde ise ses kayıtlarının partinin oylarında düşüşe yol açtığı gözleniyor. Aralık ayı başında yapılan ankette yüzde 48.5 olan partinin oyunun Başbakan Tayyip Erdoğan’ın montaj dediği “sıfırlama” kaydının çıkmasından önce yapılan ankette ise yüzde 45’lere gerilediği belirtiliyor.

Başbakan Erdoğan, her konuşmasında paralel yapının kriptolu telefonları bile dinlediği, insanların mahremlerine bile girildiği, dinlenen kişi sayısının kendisi, Cumhurbaşkanı, bakanlar, milletvekilleri, işadamları ve gazeteciler olmak üzere 100 binleri geçtiği vurgusu yapıyor. Arka arkaya ses kayıtlarının sosyal medya aracılığıyla yayınlanması, AKP’de yerel seçim sürecine ilişkin tedirginlik yaratıyor. Parti yöneticileri, “Bunlar partinin oylarını etkilemiyor. Vatandaşlar neyin doğru neyin yanlış olduğunu, kimin ne şekilde tuzak kurduğunu görüyor ve anlıyor. Artık bunlara prim vermiyor. 30 Mart’ta da bu çok net olarak ortaya çıkacak” dese de, seçime kısa bir süre kala cemaatten partinin oylarını etkileyebilecek nitelikte kritik bir hamle gelebileceği değerlendirmesi yapıyor. Parti yöneticileri, “Anket sonuçlarına göre partimizin oy oranlarında bir etkilenme yok. Eğer son dakikada bir şey olmazsa seçimden başarılı bir tabloyla çıkarız” görüşü dile getiriliyor.

Parti kulislerinde, Gülen medyasındaki “muta nikâhı” üzerine yapılan yayınlar ile sosyal medyada eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin yeni gelişmeler olabileceği haberlerine dikkat çekilerek, “Paralel yapıdan her şey beklenir. Montajlarla her şeyi yapabilirler. İnsanları sadece dinlemekle kalmamışlar yatak odalarına bile girmişler. Bugüne kadar yaptıklarıyla bir şey elde edemediler” değerlendirmesi yapılıyor. Cemaatin son dakikada “Erdoğan’ı tam seçim öncesi yıpratmaya dönük bir girişim” gelebileceği beklentisi dile getiriliyor.

 

Kayıtlar oranı düşürdü

AKP’liler ses kayıtlarının partiyi etkilemediğini dile getirse de partinin yaptırdığı anketlerde partinin oy oranında düşüş gözleniyor. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 12 Şubat’ta yaptığı açıklamada son ankete göre AKP’nin oy oranının yüzde 48.5 olduğunu açıklamıştı. Edinilen bilgiye göre, 17 Aralık tarihli ankette partinin oy oranının yüzde 45’lere gerilediği kaydedildi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “montaj” dediği oğlu Bilal Erdoğan’a “evdeki paraları sıfırlama” talimatı verdiğinin ileri sürüldüğü ses kaydı ise 24 Şubat’ta yayınlanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler