Facia madeninde sürpriz yok

Mağdur yakınlarının avukatları, ocaktan delil çıkmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Yayınlanma: 06.02.2016 - 23:32
Abone Ol google-news

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma Kömürleri A.Ş’ye ait Eynez maden ocağında 21 ay sonra yapılan keşiften, mağdur ailelerinin avukatlarının sürekli dile getirdiği gibi delil çıkmadı.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde faciayla ilgili yapılan yargılamalar sırasında, keşfin gereksiz olduğunu birçok kez vurguladıklarını belirten acılı ailelerin avukatlarından Sercan Arar, “Keşfin yararlı olmasını, herhangi bir delile ulaşılmasını beklemiyorduk. Aylar sonra ocaktaki her şey temizlenmiş olacaktı. Nitekim keşifte yanmış bantlar, kablolar dışında, olayın nasıl gerçekleştiğine ilişkin bir şey göremedik” dedi.

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan da bilirkişilerle yangının çıktığı 4. bant bölgesine kadar ulaşabildiklerini belirterek, “Bu bölgede tabii ki önce küllenip sonra açılmasından dolayı birçok delilin ortadan kaldırılmış olduğunu, facia anında görülmesi gereken birçok delilin olmadığını gördük... Sıcağı sıcağına ulaşılabilecek delillere bugün ulaşmak mümkün olmadı” diye konuştu. Yargılamaya 16 Şubat’ta devam edilecek. Ancak bilirkişilerin keşif raporunu 3 ay içinde hazırlaması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler