İmzacı akademisyeni bahane bulup attılar

Mersin Üniversitesi, barış bildirisine imza atan Kamu Yönetimi’nden Yrd. Doç. Mustafa Şener’in görev süresini, “dosyasının fakülteden geç iletilmesini” gerekçe göstererek uzatmadı ve işten çıkardı.

Yayınlanma: 08.02.2016 - 06:40
Abone Ol google-news

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, Barış İçin Akademisyenler grubunun bildirisine imza atan Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Mustafa Şener’in 3 yılda bir yenilenen görev süresini, “dosyasının fakülteden geç iletilmesini” gerekçe göstererek uzatmadı ve işten çıkardı.

Rektör Ahmet Çamsarı’nın bildiriyi imzalayan diğer akademisyenlerin de görev süresini uzatmayacağını söylediği ve kendisine bunun hukuk dışı olduğunu hatırlatan akademisyenlere “Bunun siyasi- idari bir bedeli varsa da bunu ödemeye hazırız” dediği aktarıldı.

Zamanında verdi

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildiriye imza koyan 2 bin 218 akademisyenden biri olan Şener, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, 3 yılda bir vermesi gereken görev süresi uzatma dosyasını, görev süresinin bitimi olan 13 Ocak 2016’dan yaklaşık bir ay kadar önce fakülteye teslim ettiğini belirtti. Şener, “Jüri raporları zamanında geldi, fakat bu raporlar görevli olduğum İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden rektörlüğe 3 gün gecikmeyle gönderildi. Yönetim Kurulu 15 Ocak’ta toplanmış ve görev süremin uzatılması yönünde olumlu karar alınmış. Ama Rektörlük 2-3 günlük süreyi gerekçe göstererek sözleşmemin yenilenemeyeceğine karar verdi” dedi. İlgili yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak işten çıkartıldığı söylenen Şener, idari yargıya başvurup yürütmeyi durdurma isteyeceğini kaydetti.

‘Sakıncalısınız’

Prof. Dr. Mustafa Kalay, Prof. Dr. Ayşegül Yılgör, Doç. Dr. Ulaş Bayraktar ve Prof. Dr. Belgin Büyükakıllı Rektör Çamsarı ile bir görüşme yaptılar. Prof. Kalay, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada Rektör Çamsarı’nın kendilerine “Akademisyenlerin bildirisi devlete karşı bir suçtur. Önemli olan devleti korumaktır, gerisi teferruattır. Bu bildiriyi imzalayanların cezasız kalmaması gerekir” dediğini söyledi. Çamsarı’nın kendilerinin yüzüne karşı “Sizin gibi insanların, akademisyenlerin üniversitede bulunmaması gerektiğini, bunun devlet için sakıncalı olduğunu” söylediğini anlatan Kalyoncu “Kendi görüşünün arkadaşların sözleşmesinin yenilenmemesi yönünde olduğunu bize açık açık söyledi” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler