THY uçağında pilot, ekranda 'PKK' yazısını gördü, uçak boşaltıldı

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Jakarta seferini yapacak uçağının, uçuş verilerinin girildiği 'transponder' ekranına “PKK” yazıldığı fark edilince uçak boşaltıldı, yolcular bir başka uçakla gönderildi.

Yayınlanma: 09.02.2016 - 12:53
Abone Ol google-news

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Jakarta seferini yapacak uçağının transponder ekranına “PKK” yazıldığı fark edilince uçak boşaltıldı, yolcular bir başka uçakla gönderildi.

İlginç olay 6 Ocak Cumartesi günü yaşandı. Airporthaber'in haberine göre, Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Jakarta seferini yapacak uçağı gece saat 01.20’de kalkmak üzere hazırlanmaya başladı. Uçağın kokpit ekibi, uçağı devraldığında uçuş verilerinin girildiği transponder ekranında “PKK” yazısını fark etti.

Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu, güvenlik birimlerine bilgi verdi. Bu sırada yolcular uçaktan indirilerek önce terminale, sonra da bir başka uçağa alındı.

Polis, transponder ekranına yazılan yazının kimler tarafından yazıldığını tespit etmek için inceleme yaptı. Uçakta görevli teknik ve temizlik ekibi sorgulandı. Ancak bir sonuca ulaşamadı.Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

THY tarafından tahsis edilen bir başka uçak bir saat 30 dakika gecikmeli olarak 02.45’te Jakarta’ya hareket etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler