Trafik polisinin şehit edilmesi davasında tahliye

Diyarbakır'da Temmuz ayında trafik polisleri Tansu Aydın'ın şehit olduğu, Ali Karahan'ın ise yaralandığı PKK saldırısıyla ilgili olarak 4'ü tutuklu 6 suça sürüklenen çocuğun yargılanmasına başlandı. Haklarında 60 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu 4 çocuğun da delil durumu dikkate alınarak tahliyesine karar verildi.

Yayınlanma: 09.02.2016 - 18:44
Abone Ol google-news

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Şehitlik semtinde geçen 23 Temmuz günü trafik kazası tutanağı tutan trafik polisi Tansu Aydın'ın şehit edilmesi, Ali Karahan'ın ise yaralanması eylemi ile ilgili suça sürüklenen çocuklardan tutuklu A.Ç. (17), Y.K., (16), M.C.B. (16) ve M.A. (17) ile tutuksuz H.K. (16) ve kız çocuğu N.A.'nın (16) yargılanmasına Diyarbakır Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Kapalı celse olarak yapılan davanın ilk duruşmasında tutuklu suça sürüklenen çocuklar A.Ç., Y.K., M.C.B. ve M.A.'nın delil durumu dikkate alınarak  tahliyesine karar verildi.

Duruşma eksiklerin tamamlanması ve tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede suça sürüklenen çocuklardan tutuklu A.Ç., Y.K., M.C.B. ve M.A. ile tutuksuz H.K. ve kız çocuğu N.A. hakkında 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma', 'Tasarlayarak öldürme' ve 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçlamalarında bulunuldu.

İddianamede A.Ç., Y.K., M.C.B., M.A. ve H.K'nın 60'ar yıla kadar, eyleme yardım ettiği iddia edilen kız çocuğu N.A.'nın ise 34 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon