Şehit cenazelerine 'yaygara' diyen Erdoğan bu fotoğraftan gurur duymuş

Daha önce şehit cenazelerine 'yaygara' diyen Erdoğan, öğretmen atamaları programında yaptığı konuşmada, iki özel harekat polisinin 'seni seviyoruz uzun adam' yazısı önünde çekilen fotoğraf karşısında duygulandığını söyledi.

Yayınlanma: 10.02.2016 - 11:27
Abone Ol google-news

<video:478715>


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmen atamaları programında yaptığı konuşmada kendisine 2 özel harekatçı tarafından bir fotoğraf gönderildiğini söyledi.

Fotoğrafı görünce duygulandığını ifade eden Erdoğan "Dün bana şöyle bir resimli mesaj geçmişler. İki tane özel harekatçı, "Yürü uzun adam arkadanyız" diye. Çok duygulandım. İkisinin elinde Türk bayrağı ve silahlarıyla arkada duvarda o yazı. Onlar orada şehit olmaya inanmışlar. Bu topraklar, bu millet için" dedi.

Özel Harekâtçılardan Erdoğan'a özel mesaj - VİDEO

Erdoğan'ın bu konuşması, Başbakanlığı döneminde "Bir şehidimiz olduğu zaman Türkiye'de nasıl yaygaraların koptuğunu görüyoruz" sözlerini akıllara getirdi.

Günlerdir Türkiye'nin en önemli gündem maddesi olan Cizre'de sivillerin bulunduğu bodrum katıyla ilgili de görüntüler paylaşılıyor. Operasyonlara katılan başka bir polisin fotoğrafları ise şöyle:

 İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Yaklaşık 90 bin atama daha yapıldığı takdirde yüzde yüze oluşacak.

Ben sınıfların 100 kişi olduğu günleri hatırlıyorum. Şimdi 30-36 öğrenciye vardı. Bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum.

Türkiye'nin yönetmesine başladığımızda 4 ayak için söz vermiştik. Önceliklerimiz açısında eğitime verdik.

Eğer yetişmiş insanımız varsa güçlüsünüz. Bütçede ilk sırayı eğitime verdik. Bizden önce savunmadaydı.

Yetişmiş insanınız olmasa muasır medeniyet seviyesine ulaşamazsınız.
Fatih projesiyle sınıflarımız bilişim sınıflarına dönüştü. Kitapları ücretsiz veriyoruz.
Aynı dönemleri yaşadığımız arkadaşlarımız var. Teksir kağıtlarıyla okurduk. Abilerimizden taksir kağıtlarını satmalarını söylediğimiz zaman da satmazlardı.

Kırtasiyecilerde istediğimiz kitapları bulamazdık. Kararları adımlar attık.
Okul öncesi eğitime de destek verdik. Hiçbir öğrencimizin maddi imkansızlıklardan dolayı okumasına engel olacak şartları ortadan kaldırdık.

Biz göreve geldiğimizde her ilimizde üniversite yoktu. Biz ne dedik üniversiteyi ayağınıza getireceğiz.

Üniversiteye eğitiminde nerede kalacağını da temin ettik.

ATANAN ÖĞRETMENLERE NASİHAT

Kura çekildiğinde Doğu'ya Güneydoğu'ya atanan öğretmenlerimiz üzülür ve bir an önce oradan kaçmaya çalışırsa yine olmaz. 'Kurada  Güneydoğu'ya, Doğu'ya çıktı. Hemen Batı'ya nasıl gelirim?' Bunun telaşı içine  kapılanlar varsa yine yanlış, olmaz. Biz şuna inanacağız. 780 bin kilometrekare  ile bu topraklar bizim vatanımızdır. Sıkıntılı yerler var, doğru. İşte bak o  sıkıntılı yerlerde şu anda bu kadar şehitler veriyoruz değil mi? Niye veriyoruz,  bu toprakları yeninden vatan yapabilmek için veriyoruz."

"BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI"

Dün bana resimli bir mesaj geldi. 2 özel harekat polisi. Türk bayrağı arkada şöyle bir yazı yazmışlar "Yürü Uzun Adam, arkandayız" diye. bu mesaj beni çok duygulandırdı

İnanıyorum ki bu topraklarda yavrularınızı alacaksınız. Onların zihin dünyasını nakış gibi işleyeceksiniz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler