Arınç ve Çelik'in açıklamalarının ardından Erdoğan, Abdullah Gül ile 3 saat görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün Saray'da buluştu. Görüşme yaklaşık 3 saat sürdü.

Yayınlanma: 10.02.2016 - 12:36
Abone Ol google-news



Eski TBMM Başkanı ve Başabakan Yardımcısı Bülent Arınç katıldığı televizyon programında "Dolmabahçe Mutabakatında okunan metin hükümetin önüne gelinmişti. Oturma düzenine kadar her şey kararlaştırılmıştı. Cumhurbaşkanının haberi olduğunu biliyorum" açıklamasıklamasının ardından AKP içinde sert tartışmalar yaşandı.

Arınç'ın ardından AKP'nin kurucularından Eski Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Hüseyin Çelik ise resmi internet sitesinde yayımladığı yazısında "Özgüven patlaması ve güç zehirlenmesi, sitem eden, kırgın olan veya zarar vermemek adına kenarda duran herkese ”sanki kunduramdan bir çivi düşmüş” muamelesi yaparsa gün gelir yalın ayak kalmak mukadder olur. Bizden söylemesi" demişti.

AKP'nin önde gelen isimlerinin açıklamalarının ardından 'yeni bir parti mi kuruluyor?' sorusu gündeme geldi. Hürriyet'in edindiği kulis bilgilerine göre, AKP'nin kurucularından, eski Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Arınç'a destek veren eski parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Ahmet Davutoğlu döneminde partiden uzaklaşan eski Spor Bakanı Suat Kılıç, eski Sanayi Bakanı Nihat Ergün ve eski Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı'nın Ankara'da çalışma ofisi tuttuğu öğrenildi.

Tüm bu tartışmaların arasında en çok merak edilen isim 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ortaya çıktı. Gül, geçtiğimiz gün Erdoğan'la birlikte Saray'da bir araya geldi. İkilinin yemekte buluştuğu ve 3 saat görüştüğü öğrenildi. Görüşmede neler konuşulduğuna ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

AKP içinden yeni parti tartışması... Tarih tekerrür eder mi?

Hüseyin Çelik: Millet bize kahrede kahrede oy verdi

Saray pişman

Beklenen oldu... Gül ve eski AKP'liler Arınç'ın evinde


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler