Umut nöbetini sendikacılar tuttu

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini gazeteci Atilla Özsever ile Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu devraldı. Adnan Serdaroğlu, ''Basın alanı da bugünkü siyasi iktidar tarafından sistematik bir şekilde kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yandaş basın üretilmeye çalışılıyor.'' dedi.

Yayınlanma: 10.02.2016 - 14:56
Abone Ol google-news

MİT TIR'ları haberleri nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasının ardından gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetine, gazeteci Atilla Özsever ile Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu devam etti.

Tutuklu gazetecilere destek olmak için umut nöbeti tuttuklarını belirten Adnan Serdaroğlu, ''Türkiye Cumhuriyeti açısından utanç konusu olan bir durumu protesto etmek ve buradaki haksız yere cezaevine konulan gazeteci arkadaşlarımıza destek olmak için bu umut nöbetini devraldık. Aslından Türkiye'de çok uzun bir dönemdir bir takım toplumsal alanlar kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Sistematik bir şekilde toplumunun birçok kesimi olabildiğince kendisine siyasi iktidara biat edeceği konuma getirilmeye çalışılıyor. Bunların en önemlisi elbette ülke açısından haber alma özgürlüğünün serbestçe sağlanabilmesi açısından basın alanıdır. Basın alanı da bugünkü siyasi iktidar tarafından sistematik bir şekilde kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yandaş basın üretilmeye çalışılıyor. Havuz basın üretilmeye çalışılıyor. Kendisine muhalif olan kesimlerde sindirilerek özgürce faaliyetlerinin engellenmesine çalışılıyor.'' ifadelerini kullandı.

Gazeteci Atilla Özsever ise şu ifadeleri kullandı: ''Can Dündar, Erdem Gül arkadaşımız bu çerçevede mücadele eden kişiler basın özgürlüğü adına yapılan bu mücadele demokrasi mücadelesinin bir parçası. Şu anda içeride olan arkadaşlarımız bir bedel ödüyorlar ama mutlaka ödenen bu bedelinde sonucu ortaya çıkacak. Onlar da özgürlüklerine kavuşacaklar.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler