Savcılık Hüseyin Çelik ve Bülent Arınç'ı ifadeye çağırabilir

Havuz medyasından Akşam gazetesi, Cemaat'e yönelik başlatılan "Yasadışı dinleme" soruşturması kapsamında AKP'nin kurucularından Hüseyin Çelik ve Bülent Arınç'ın ifadeye çağrılabileceğini iddia etti.

Yayınlanma: 11.02.2016 - 09:20
Abone Ol google-news

Havuz medyasından Akşam gazetesi, Cemaat'e yönelik başlatılan "Yasadışı dinleme" soruşturması kapsamında AKP'nin kurucularından bakanlar Hüseyin Çelik ve Bülent Arınç'ın ifadeye çağrılabileceğini iddia etti.

İddianamesinde yer alan Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik'in Cemaat'e yakınlığıyla bilinen eski AKP'li vekil, tutuklu sanık İlhan İşbilen'le görüşmelerine ilişkin dosyanın Ankara Başsavcılığı'na gönderildiğini belirten gazete, "Davada müşteki olarak ifade veren polis memuru A.İ.Y, halen tutuklu olan İlhan İşbilen'in Arınç ve Çelik'le görüşüp 'Paralel tasfiyeyi durdurun' dediğini iddia etmişti. Başsavcılık şimdi gerek görürse 'paralel tayinlerle ilgili iki ismin ifadesine başvuracak" diye yazdı.

Cemaat soruşturmasında tutuklanan eski AKP milletvekili İşbilen'in, Cemaat tasfiyelerini durdurmaları için Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik'i aradığın iddia edildiğini hatırlatan gazete, "İddialar İşbilen'in tutuklandığı 'paralel yapının A Takımı'na ilişkin yürütülen Ankara'daki soruşturma dosyası kapsamında ele alınacak. Çelik ve Arınç'ın bilgisine başvurulup başvurulmayacağına ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı karar verecek" ifadelerine yer verdi.

'Kamuya ait bir şeyin tahsisi suçsa, Erdoğan ve bakanlar da suç işlemiştir'


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler