İnternetten sipariş etti hayal kırıklığı yaşadı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde inşaatlarda boya yaparak geçimini sağlayan Cemil Tosun, televizyon reklamından izleyip, altın kaplama olacağı beklentisiyle sipariş ettiği balın yanında gönderilen promosyon yüzük, imitasyon çıkınca hayal kırıklığına uğradı.

Yayınlanma: 06.03.2014 - 15:51
Abone Ol google-news

Cemil Tosun, 1 yıllık evli olduğunu, inşaatlarda günlük 40 lira yevmiye ile boyacılık yaparak geçimini sağladığını söyledi. Geçen hafta eşi Arzu Tosun ile birlikte evlerinde televizyon izlerken bir firmanın promosyonlu bal reklamının ilgilerini çektiğini anlatan Tosun, reklamda, ''4 kilogram balın, yanında 14 ayar altın kaplama tek taş yüzük, 80 lira değerinde bir kol saati ve çekiliş kuponu ile birlikte 110 liradan satıldığının'' belirtildiğini öne sürdü.

Tosun, 1 yıldır eşine altın bir yüzük satın almak istediğini ancak maddi imkansızlıkları nedeniyle bunu gerçekleştiremediğini kaydederek, şunları söyledi: "Reklamı izleyince balın yanında bir de yüzüğü duyunca heveslendim. Eşime bir yüzük hediye edecektim. Hemen reklamda verilen telefon numarasını arayarak siparişte bulundum ve 110 lirayı firmanın hesabına yatırdım.

Kısa bir süre sonra ürün kargoyla bana ulaştı. Kutuyu açtığımda 4 kavanoz bal, bir yüzük, kol saati ve çekiliş kuponu çıktı. Yüzüğe baktığımda şüphelendim. Çevremdekilere gösterdiğimde bunun sahte olduğunu söylediler. Bunun üzerine hemen bir kuyumcuya gittim. Kuyumcu incelediğinde yüzüğün hiç bir değerinin bulunmadığını hatta kutusunun daha değerli olduğunu söyledi. Yüzük, imitasyonmuş. Ayrıca 80 lira değerinde olduğu iddia edilen saat de seyyar satıcılarda 5 liradan satılan saat çıktı. Balı inceledim o da hiç bala benzemiyordu. Şeker kaplama gibiydi. Sonuç itibarıyla reklamda vadedilenin hiçbiri yerine getirilmedi. Ben de eşim de büyük bir hayal kırıklığı yaşadık."

Yaşadığı hayal kırıklığının ardından söz konusu firmaya telefonla ulaştığını, şikayetini ilettiğini anlatan Tosun, bunun karşılığında "Yapabileceğimiz birşey yok" yanıtını aldığını iddia etti. Tosun, ödediği 110 lira için kendisinin 3 gün inşaatlarda çalıştığını da kaydederek, "Ben kolay para kazanan insan değilim. Kimisi için 110 lira az para olabilir ama bizim için gerçekten çok değerli bir meblağ. Bunun için gerekli yasal haklarımı kullanacağım. Ben yandım başkaları yanmasın" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler