4 çocuğa istismar iddiasına 32 yıl hapis istemi

Bolu'da, 4 çocuğa bisiklete bindirme bahanesiyle elle taciz edip cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 22 yaşındaki Fatih A.'nın, 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanmasına devam edildi.

Yayınlanma: 11.02.2016 - 16:26
Abone Ol google-news

Geçen yıl Haziran ayında Köroğlu Mahallesi'nde meydana gelen olayda Fatih A., yaşları 4 ile 6 arasında değişen kız çocuklar E.B., S.Ö. ile erkek çocuklar A.F. ve O.Ç.'yi iddiaya göre bisikletine bindirme bahanesiyle elle taciz edip cinsel istismarda bulundu. Durumu fark eden A.F.'nin babasının yakalayıp şikayetçi olduğu Fatih A. hakkında, 'çocuğun basit cinsel istismarı' suçudan 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
BİR BABA ŞİKAYETÇİ OLMADI
 
Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Fatih A., duruşmaya katılmadı. Duruşmaya katılan çocuklardan O.Ç.'nin babası Umut Ç. olayı görmediğini, cinsel istismara uğradığı iddia edilen A.F.'nin babasının anlattığı kadarıyla bildiğini söyleyerek, şöyle konuştu:
"Sanık oğlumu kandırarak bisiklete bindirmiş ve sevmiş. Ne niyetle sevdiğini bilmiyorum. Diğer çocuğun babası, mahallede bulunan 3 çocukla birlikte benim oğlumun da bisiklete bindirilme bahanesiyle elle taciz edildiğini söyledi. Ama bisiklete bindirirken çocuğumun vücuduna dokunmuş olması normal. Ne niyetle dokunduğunu bilemem. Sevmek istemiş de olabilir. Şikayetçi değilim."
 
'BACAĞIMI SIKTI'
 
Sosyal hizmet uzmanı eşliğinde ifade veren O.Ç. ise "Mahallemize tanımadığımız bir kişi geldi. Beni yanına çağırdı ve bisikletle gezdirmek istedi. Ben bisiklete binmek istemedim ama yanına gittiğim için beni zorla bisiklete bindirdi. Eliyle bacaklarıma dokundu ve sıktı" dedi.
 
'AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİL' SAVUNMASI
 
Sanık Fatih A.'nın avukatı, müvekkilinin akli dengesinin yerinde olmadığını, bu nedenel askere alınmadığını ileri sürerek beraat talep etti. Duruşma, sanığın akli dengesi ve cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığı yönünde Adli Tıp Kurumu'dan rapor alınması ve tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler