İzmir'de sanatçılardan müzikli protesto

İzmir'de, tiyatrocular ve sanatçılar, son çıkartılmak istenen Türk Sanat Konseyi (TÜSAK) yasa tasarısını protesto etti. Elhamra binası önünde toplanan sanatçılar basın açıklamasının ardından İzmir Marşı ve Gençlik Marşı'nı seslendirdi.

Yayınlanma: 06.03.2014 - 16:41
Abone Ol google-news

Hükümetin TÜSAK yasa tasarısına tepki için Elhamra binası önünde toplanan sanatçılar adına basın açıklamasını, Kültür Sanat Sen İzmir Şube Başkanı Ayten Baysal, sanatın her disiplininin hükümetin güdümüne, piyasa koşulların acımazsızlığına terk edileceğini söyledi.

Baysal, Tüsak yasa tasarısı defalarca soruldu ancak böyle bir tasarının olmadığını söylendi. Bir yıldır gizlenen taslak, ancak toplantıdan üç gün önce bakanlık tarafından ortaya çıkartıldı ve toplantı çağrısı yapıldı. Toplantıya sanat alanı ile uzman kişilerin çağrılmadığı katılım taleplerinin ise bakanlık tarafından reddedildiği öğrenildi. Bakanlığın devletin sanat kurumlarını yok ederek, ülkemizin kültür ve sanat yaşamanı hükümetin güdümüne teslim eden ve sanatı ticarileştirecek olan taslağı meşrulaştırarak katılımcıları bu yok edişe ortak etmeyi amaçladığı görüldü.

Bu yasa tasarısını kabul etmiyoruz. Tasarının yasalaşması halinde ise, halkımız devlet kurumlarının erişilebilir bedelle sunduğu bilet fiyatları yerine, astronomik rakamlar nedeniyle sanattan mahrum kalacak. Bu alanın tüm çalışanları açık bir mağduriyete mahkum olacak ve sanat özgürlüğünü yitirecek. Devlet, sanatın nasıl olması gerektiğine müdahale edemez, Tüsak yok hükmündedirö dedi.
Basın açıklamasının ardından sanatçılar bu kez, hep birlikte, Carmen operasını, 10. yıl marşı, İzmir marşı ve Gençlik marşlarını seslendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler