'Erdoğan'ı telefonda işlettik' deyip ses kaydı yayınladılar, Ankara açıklama yaptı

'Vovan' ve 'Lexus' olarak tanınan Rus komedyenler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a telefon şakası yaptıklarını iddia etti, Ankara söz konusu kayıt için, "Böyle bir telefon görüşmesi gerçekleşmiş olamaz" açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 12.02.2016 - 13:31
Abone Ol google-news
<video:480008>

Tanınmış isimlere yaptıkları telefon şakalarıyla gündeme gelen Rusyalı komedyenler Vovan ve Lexus, bu defa da, Ukrayna liderinin sesini taklit ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aradıklarını öne sürdü.

İki komedyen konuyla ilgili olarak Russia Today'e konuştu. Asıl adı Aleksey Stolyarov olan Lexus kendini Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko olarak tanıttı. Vovan adını kullanan Vladimir Krasnov ise, Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk'un sesini taklit etti. Komedyenler, kayıt altına aldıklarını söyledikleri konuşmanın bir bölümünü yayınladı.

Kayda göre, Lexus ve Vovan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la "Rusya'nın eylemlerinden zarar gören ülkelerle ilgili" görüşme yapmak istediklerini söylüyor. Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses de Poroşenko'ya 'sevgili dostum' diyerek hitap ediyor.

ANKARA AÇIKLAMA YAPTI: BÖYLE BİR KAYIT OLAMAZ

Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı'ndan bir kaynak, RIA Novosti haber ajansına konuştu. "Böyle bir telefon görüşmesi duymadım" diyen kaynak, "Cumhurbaşkanını öyle kolayca arayamazsınız. Telefon şakası gerçek olamaz. Zira bu tür görüşmeler için özel bir prosedür uygulanıyor" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler