Erdoğan fırçaladı, Demirören ağladı

Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet tapelerinin ardı arkası kesilmiyor. Bu sefer de Başçalan isimli sosyal medya hesabında Başbakan Erdoğan'ın olduğu iddia edilen ses kaydında Milliyet’in çok tartışılan“İmralı Tutanakları” haberi ile ilgili konuşmalar yayınlandı.

Yayınlanma: 06.03.2014 - 20:06
Abone Ol google-news

Medyaya yönelik baskıyı alışkanlık haline getiren Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bu kez Milliyet gazetesinin sahibi Erdoğan Demirören’le yaptığı iddia
edilen telefon görüşmesi internete düştü. 28 Şubat 2013’te Milliyet gazetesinin manşetinden yayımlanan “İmralı Tutanakları” haberin yayımlanmasının ardından gerçekleştiği anlaşılan telefon görüşmesinde Erdoğan’ın dönemin Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak’a ve habere imza atan Namık Durukan’a yönelik ağır hakaretler ettiği öne sürülüyor. Erdoğan’ın sert bir dille “namuzsuzluk yaptınız” dediği ileri sürülürken Demirören’den Durukan ile Sazak’ın kovulmasını istiyor. Erdoğan’ın azarlamaları ve hakaretleri üzerine Demirören’in “Nasıl girdim bu işe ya, kim için?” diyerek telefonda ağladığı duyuluyor.

17 Aralık operasyonunun ardından AKP hükümetiyle Gülen Cemaati arasında yaşanan ses kayıtlarına bir yenisi daha eklendi. “BAŞÇALAN” adlı Twitter hesabı üzerinden dün akşam yayınlanan kayıtlarda bu kez Başbakan Erdoğan ile Milliyet ve Vatan gazetesinin sabihi, Demirören Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları yer aldı. Derya Sazak’ın Genel Yayın Yönetmenliği’ni yaptığı sırada muhabir Namık Durukan imzasıyla “İmralı Tutanakları”nın yayımlanmasının ardından yapıldığı anlaşılan konuşmalarda, Başbakan Erdoğan’ın Demirören’e karşı çok sert bir üslupla ve ağır hakaretlerle hesap sorduğu öne sürülüyor. Başbakan Erdoğan’ın ses kayıtlarında Demirören’i bu haberden dolayı çözüm sürecini baltalamak ve provokasyon yapmakla suçladığı iddia edilirken, “namussuzluk” ifadelerini kullandığı, Demirören’in ise “Sızdıranı bulmak gerekir” şeklindeki yanıtı dikkat çekiyor. Erdoğan’ın, Demirören’e Milliyet gazetesinden “Kimseyi yurtdışı programına almayacağım” tehdidini savurduğu öne sürülen görüşmelerde, haberi yapan Namık Durukan hakkında ise “adi herif” ve “kepaze herif” gibi ağır ifadeler kullandığı iddia ediliyor. Konuşmanın devamında Demirören’in “Ne yapalım” diye sorduğu duyulurken Başbakan Erdoğan’ın haberin baş sorumlusu olarak gördüğü Sazak ve Durukan hakkında “Ne gerekiyorsa onu yapın” dediği öne sürülüyor. Erdoğan’ın sinirli bir ses tonuyla sürdürdüğü belirtilen konuşmanın sonunda, Demirören’in de “Nasıl girdim bu işe ya, kim için” sözlerinin ardından ağladığı duyuluyor.

Sazak’ı götüren haber

23 Şubat 2013 tarihinde BDP heyetiyle Abdullah Öcalan arasında yapılan “Çözüm Süreci”ne ilişkin görüşmelerin kayıtları, 28 Şubat 2013’te Milliyet gazetesinde yayınlanmasının ardından kamuoyunda tartışılmış, Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak 30 Temmuz 2013’te görevden alınmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler