Gazetecilik için karar günü

Anayasa Mahkemesi, Dündar ve Gül’ün başvurularını bugün görüşüyor.

Yayınlanma: 17.02.2016 - 05:44
Abone Ol google-news

Anayasa Mahkemesi, MİT TIR’ları haberi nedeniyle tutuklanan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yaptığı bireysel başvuruları bugün yapacağı toplantıda görüşecek.

Can Dündar ve Erdem Gül, MİT TIR’larına ilişkin yaptıkları haberler nedeniyle 26 Kasım 2015’te “silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme”, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme” ve “devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama” suçlarından tutuklandı. Dündar ve Gül’ün avukatları, 3 Aralık 2015’te Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu. Dilekçede, tutuklama kararı ile Dündar ve Gül’ün anayasanın 19’uncu ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) 5’inci ve 10’uncu maddelerinde yazılı “kişi güvenliği ve özgürlüğü” ile “ifade özgürlüğü”, anayasanın ise 26’ncı ve 28’inci maddelerinde düzenlenen “düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğü” ile “basın özgürlüğü” haklarının ihlal edildiğinin altı çizildi.

Anayasa Mahkemesi Birinci Bölümü, Saat 9.30’da başlayacak toplantıda Dündar ve Gül’ün başvurusunu da görüşecek. “2015/18567” numaralı başvuru, gündemde görüşülecek dosyalar arasında 2. sırada bulunuyor. Bölüm, başvuruyu esastan görüşüp karar verebileceği gibi dosyayı tüm üyelerin olacağı genel kurula da havale edebilir. Bölümde ihlal kararı için en az üç üyenin oyu gerekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler