Tanınmayacak haldeler... 23 kişi için DNA örneği alındı

Ankara saldırısı da arkasında yüzlerce acılı insan hikâyesi bıraktı. Yakınlarını yitirenler gün boyu Adli Tıp önünde gözyaşları içinde işlemlerin bitmesini bekledi.

Yayınlanma: 19.02.2016 - 04:42
Abone Ol google-news

Ankara’da Devlet Mahallesi’nde yaşanan katliamda hayatını kaybeden 28 kişiden geriye hayat hikâyeleri kaldı...

Ankara'daki saldırıda yaşamını yitiren 28 kişinin isimleri belli oldu

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda sivil memur olarak 1.5 yıl önce göreve başlayan Orçun Münyas, henüz 25 yaşındaydı. Münyas’ın acı haberi, Muğla’nın Fethiye ilçesindeki babaevine ulaştı. Acı haberi alan annesi Gürsel, babası Mehmet Münyas, uçakla Ankara’ya geldi. Fethiye Belediye ekipleri, Münyas’ın evi ve sokağına Türk bayrağı asıp, taziye çadırı kurdu.

Çocuklar gülsün diye

Muhabere Astsubay Kıdemli Çavuş Feyyaz İlhan’ın (25) Bursa’nın Mudanya ilçesindeki ailesine acı haber verildi. İlhan’ın sosyal medyadaki sayfasında, 7 Şubat’ta “Unutma Türkiye bu ülkede bizim çocuklarımız gülsün diye kendi çocuklarını yetim bırakan yiğitler var” yazdığı görüldü. Van’ın Başkale ilçesinden gelerek Mudanya ilçesine yerleşen İlhan ailesinin oturduğu sokak ve apartman Türk bayraklarıyla donatıldı.

‘Parça parça olsunlar’

Saldırıda şehit olan asker şoförlerden 28 yaşındaki Ali Öztaş’ın da Adana’daki baba evine ateş düştü. Açıköğretim Fakültesi’nde okuduğu için askere geç giden Ali Öztaş’ın şehit olduğu haberi sabaha karşı Adana’nın Belediyeevleri Mahallesi’nde oturan babası Mehmet ile annesi Miyeser Öztaş’a bildirildi. Öztaş’ın terhis olmasına 73 gün kalmıştı ve 1 ay önce Adana’ya izne gelmişti. Şehidin annesi Miyeser Öztaş, gözyaşları içerisinde “Oğlumu paramparça ettiler. Onlar da parça parça olsun” diye feryat etti.

Antep, Kırşehir...

Astsubay Başçavuş Mehmet Yener’in Gaziantep’in İslahiye ilçesine bağlı Kozdere Mahallesi’ndeki babasının evine ateş düştü. Yener’in 19 yıldan bu yana orduda görev yaptığı 5 yıl önce Ankara’ya atandığı öğrenildi.

Astsubay İbrahim Baran’ın Kırşehir’in Kaman ilçesindeki baba ocağında büyük üzüntü yaşandı. Evli ve 2 çocuk babası şehit Astsubay İbrahim Baran’ın (42), ailenin en küçük çocuğu olduğu belirtildi.

4 ay önce tayin olmuştu

Başçavuş Eren Ördek’in İzmir Buca’daki evine ateş düştü. Daha önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı olarak Marmaris Aksaz’da görev yapan ve yaklaşık 4 ay önce de kara birliklerinde görev verilen Ördek’in tayininin Ankara’ya çıktığı belirtildi. Tayini çıktıktan sonra İzmir’de yaşayan ailesinin yanına, eşi Gülden Ördek, kızları Yaren (9) ve Ceren (4) ile gelen Başçavuş Eren’in kredi çekip annesi Rahime Ördek’e ev aldığı bildirildi.

Saldırıda yaşamını yitiren Fatma Berna Atmaca’nın henüz 3 ay önce dünyaevine girdiği öğrenildi. Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı bahçesinde 26 yaşındaki Atmaca’nın cenazesini almak için bekleyen akrabası Mustafa Atmaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 aylık bir ailenin terör kurbanı olduğunu söyledi. Berna Atmaca’nın yeğeniyle evlendiğini ifade eden Atmaca, “Yaklaşık 3 ay önce dünyaevine girmişlerdi. Kendisi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın içerisindeki bir banka şubesinde memur olarak çalışıyordu. Önceden İstanbul’da yaşıyorlardı ve tayini buraya çıkınca 1.5 ay önce Ankara’ya taşındılar” dedi.

Hava Astsubay Kıdemli Başçavuş Erkan Tümer’in memleketi Uşak’a da ateş düştü. Evli ve iki çocuk babası 23 yıllık asker Erkan Tümer’in Uşak’ın Banaz İlçesi’ne bağlı Banazköy’de yaşayan babası Necmettin Tümer’in, Ankara’ya gittiği öğrenildi. Anne 65 yaşındaki Hatice Tümer ise eve gelen yetkililerce iletilen şehadet haberini öğrenince yıkıldı. Egemen ve Yeşim isimli iki çocuğu olan Hava Astsubay Erkan Tümer’in son olarak 20 gün önce bir yakınının cenazesi için memleketi Uşak’a geldiği belirtildi.

Kayseri’nin ilk kadın şehidi

Ankara’daki bombalı terör saldırısı kurbanları arasında bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda sivil memur olarak çalışan 32 yaşındaki Ayşegül Pürnek’in şehit olduğu haberi, Kayseri’deki ailesine bildirildi. Pürnek’in acı haberi, Kayseri’de Melikgazi İlçesi Gelincik Sitesi’nde oturan ailesini yasa boğdu. Askeri sivil memur Ayşegül Pürnek’in amcası Ali Pürnek, “Sözün bittiği yerdeyiz. Diyecek hiçbir şeyimiz yok. Terör belasına yeğenimizi kaybettik. Allah hepimize sabırlar versin. Başımız sağ olsun” dedi.

Çorum’da çifte acı

Sivil işçi olarak göreve başlayan Cumali Akman için Çorum’da cenaze töreni düzenlendi. Şehit Akman, Sarıbaba aile mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı. Cumali Akman evli ve bir çocuk babasıydı. Sivil memur Fevziye Kayış’ın acı haberi de merkez Üçtutlar Mahallesi’ndeki ailesini yasa boğdu. Fevziye Kayış’ın eşinin de Ankara’da görev yaptığı ve iki çocuk annesi olduğu bildirildi. Kayış’ın bugün toprağa verileceği belirtildi.

Hava Astsubay Koray Pınar’ın cenazesi ise Bursa’nın Gemlik ilçesinde yaşayan ailesinin isteği üzerine Gemlik’e defnedilecek.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Kıdemli Astsubay Cüneyt Sertel’in Ankara’daki evine ateş düştü. Haymana Topçayırı Mahallesi nüfusuna kayıtlı Kıdemli Astsubay Cüneyt Sertel’in evli ve 18 yaşında Zeynep 8 yaşında Ceren isimli iki kız çocuğu babası olduğu öğrenildi.

En acı bekleyiş

10 Ekim Ankara katlimından kısa süre sonra başkente yine terör ateşi düştü. Ankara’nın kalbinde, Meclis’e 500, Başbakanlık’a ise yalnızca 350 metre uzaklıktaki bölgede patlayan bomba yüklü araç, resmi rakamlara göre 28 can alırken, onlarca insanı sevdiklerinden ayırdı. Bir gece öncesinde hastanelerde yaralılarına ulaşamayan aileler, sabah Ali Tıp önünde belki de hayatlarındaki en kötü bekleyişi gerçekleştiriyor. İKLİM ÖNGEL / ANKARA

Genç muhabir de öldü

Gülşen Yıldız henüz 32 yaşındaydı... Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden 2006 yılında mezun olan, arkadaşlarının “O hep güler yüzlüydü” diye tanımladıkları bir isim. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda iletişim uzmanı ve Tarım TV muhabiri olan Yıldız, her zamanki gibi işten çıktı, bakanlığın servisine bindi, arzusu evine gitmekti. Tam o anda yakaladı onu ölüm. “Yaşıyordur” diye Güven Hastanesi’ne götürüldü. Ancak çok geçmeden, yaşama gözlerini yumduğu haberi geldi arkadaşlarına... Genç gazeteci için mezun olduğu Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bugün saat 12.30’da anma programı düzenlenecek. Yıldız’ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenaze töreninde annesi Gülay ve babası İbrahim Yıldız cenazeye sarılarak gözyaşları dökerken, yakınları Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yaktı. Amcası Gülağa Yıldız, “Milletin başı sağ olsun. TRT başvurusu vardı; imtihanlarına giriyordu. Gülşen Yıldız, Tarım TV’de çalışıyordu. Böyle oldu. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

Anne-kız yaralı

Patlamada yaralanan Genelkurmay Başkanlığı’nda sivil memur olan Şenay Şenses Güven Hastanesi’ne kaldırılırken hayati tehlikesi bulunan 4.5 yaşındaki kızı Buse Şenses ise Başkent Üniversitesi Hastanesi’nin yoğun bakımında tedavi görüyor. Anne Şenses’in olay günü kızını kreşten alıp servise bindiği, küçük kızın kafasına ve gözüne cam parçaları isabet ettiği öğrenildi. Anne Şenses’in sürekli kızını sayıkladığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler