Şehit kızının ağlatan sorusu

Şırnak'ta patlama sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Musa Somay'ın naaşı Hatay'da son yolculuğuna uğurlanırken şehidin 4 yaşındaki kızının sorusu duygulandırdı: 'Babamı o kurşun nerden vurdu?'

Yayınlanma: 07.03.2014 - 16:27
Abone Ol google-news

Erzin Devlet Hastanesi'nden alınan 2 çocuk babası şehit Musa Somay'ın cenazesi önce Yeşiltepe Köyü'ndeki baba ocağına getirildi. Burada bir süre bekletilen cenaze ardından köy mezarlığına götürüldü. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenazede şehidin babası Ramazan ve annesi Meryem Somay güçlükle ayakta durabildi. Cenazeye kucağındaki 2 aylık oğlu Mehmet Ömür ile katılan Songül Somay, eşini son yolculuğuna gözyaşları ve dualarla uğurladı.


'BABAM'

Şehidin kızı Öykü İkra Somay töreni teyzesinin kucağında izledi. Öykü, sık sık yakasındaki fotoğrafı gösterip 'Babam' derken, 'Babamı o kurşun nerden vurdu?' sözleri cenazeye katılanları gözyaşına boğdu.

Törenin ardından İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, cenaze namazını kıldırdı. Daha sonra omuzlara alınan Şehit Uzman Çavuş Musa Somay'ın cenazesi köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Vali Celalettin Lekesiz, tabuta sarılı Türk Bayrağı ile Musa Somay'ın fotoğrafını şehidin eşi Songül Somay'a verip başsağlığı diledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler