Artvin'de abluka... Binlerce yurttaş, Vali'nin evinin önünde haykırdı

Artvin Cerattepe'deki maden inşaatına karşı başlatılan direnişin beşinci gününde kent abluka altına alındı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen otobüsler kente sokulmadı, 'madene hayır' diyenlere 690 metredeki Cankurtaran Geçidi'nde müdahale edildi. Kent merkezindeki eyleme ise binlerce kişi katıldı. İstanbul Taksim'de de binlerce insan Artvin'e destek amaçlı eylem yaptı.

Yayınlanma: 20.02.2016 - 11:19
Abone Ol google-news

Cerattepe direnişinin beşinci gününde Artvin abluka altına alındı. 'Madene hayır' mitingi için Türkiye'nin dört bir yanından yola çıkan vatandaşlar şehre sokulmadı.

İstanbul Taksim'de Ceraattepe eylemine polis engeli

Artvin'e giden Cankurtaran Geçidi'nde durdurulan vatandaşlara, biber gazı ve copla müdahale edildi.  İstanbul'da da Cerattepe'ye destek eylemi yapıldı. Binlerce insan Taksim'de horon tepti.


EFKAN ALA: YAPACAĞIM BİR ŞEY YOK

Müdahale sırasında düşerek başını taşa çarpan Dilaver Kabasakal isimli bir kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Yaralı vatandaşla birlikte hastaneye giden CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, burada yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüşmesini aktararak, Ala'nın "Yapacağım bir şey yok. Böyle bir talimat verdik" dediğini söyledi.

ARTVİN'DE HAYAT DURDU... KENT MERKEZİNDEKİ EYLEMDEN FOTOĞRAFLAR

Nazlıaka, "2.5 saat boyunca kar ve tipi altında bekledik. Soğuk havada çaresizce bekleyenleri yalnız bırakamadım. Bana, ‘Siz geçebilirsiniz’ dediler ama ben onları yalnız bırakmadım. Maalesef bir müdahale oldu. Yolu kapatmak haksız ve hukuksuz bir uygulamaydı" şeklinde konuştu.

Binlerce Artvinli boğalarla yürüdü - VİDEO



KENT MERKEZİNDE HAYAT DURDU: MADENE HAYIR

690 metre rakımlı Cankurtaran Geçidi'nde bunlar yaşanırken, Artvin'in kent merkezinde ise binlerce kişinin katılımıyla büyük bir miting gerçekleştirildi.



Eyleme boğalarıyla birlikte katılmak isteyen Artvin Boğacılar Derneği'nin yaylalardan inişi engellenmek istendi. Halkın "Boğalarımız bile terörist olmuş" tepkisine neden olan gelişme üzerine boğa sahipleri, kamyonlara yükledikleri hayvanlarından sadece birkaçını yan yollardan merkeze indirebildi.



BİNLER VALİ'NİN EVİNİN ÖNÜNDE

Kent merkezindeki eylem esnasında binler, Artvin Valisi Kemal Cirit'in evinin önüne geldi. Vatandaşlar burada Cengiz İnşaat'ın yapmak istediği madene karşı sloganlar attı.



Artvin'in 'terörist' boğası neden kent merkeze indi? - VİDEO

Cerattepe yolunda direnişçilerden polise 'Sık bakalım' sloganı - VİDEO

"Halkın anasına küfredenleri savunuyorsunuz!" - VİDEO

 

 



 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler