Yedirmeyiz

Uzmanlara göre internet kapanmadan sosyal medya kapatılamaz.

Yayınlanma: 07.03.2014 - 23:05
Abone Ol google-news

Başbakan Tayyip Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından sosyal medyanın “gerekirse” kapatılabileceğini söyledi, çok tartışılan TİB yasasının bu kapsamda düzenlenebileceğinin sinyalini verdi. Facebook ve Youtube’da çalışan bir uzman ise “Devletlerle sözleşmemiz yok. Bizi ancak interneti kapatırlarsa kapatabilirler” dedi.

Hükümetin bu planları karşısında Youtube ve Facebook yöneticileri sessizliğini korudu. Cumhuriyet’in bu şirketlerde çalışan bir uzmandan edindiği bilgiye göre, şirketler “bu aşamada açıklama yapmama kararı” aldı. Sosyal medya uzmanı, “Bizi ancak interneti kapatırlarsa kapatabilirler” diyerek hükümetin sosyal paylaşım sitelerini kapatamayacağına, “internetin fişini çekmesi gerektiğine vurgu” yaptı. Uzman, “Devletlerle bir sözleşmemiz yok. Biz bir hizmet sunucusuyuz. Kullanıcılara yönelik kullanım koşullarımız bellidir” diye konuştu.

İnternet Teknolojileri Derneği (İNETD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akgül, “Bu karar, Avrupa Birliği’nden vazgeçtik, demokrasiden vazgeçtik anlamına gelir. Türkiye’nin bunu yapabilmesi için Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden çekilmesi gerek. Sözleşmenin ifade özgürlüğü hükümlerine aykırı uygulama yapmak gerekçesiyle Avrupa Konseyi Türkiye’ye çok ciddi para cezaları keser”dedi.

‘Sosyal medyayı yedirtmeyiz’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ise “Toplumun bugün hava aldığı tek kanal olan sosyal medya AKP tarafından kapatılmak istenmektedir. Demokrasisi olmayan, medyası kapatılmış bir ülkede ne insan haklarından ne de ekonomik kalkınmışlıktan söz edilir. Kısacası sosyal medyanın kapatılması Türkiye’yi çökertir. O yüzden sosyal medyayı da medyayı da AKP’ye yedirtmeyiz”ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler