8 Mart'ta kadınlara yara bandı dağıttı

CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Çetin Çapan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara pansuman malzemesi dağıttı.Çapan, çiçek buketi ile birlikte verdikleri tentürdiyot ve sargı bezinin şiddete tepki için dağıttıklarını belirtti.

Yayınlanma: 08.03.2014 - 11:45
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Esenyurt Belediye Başkan adayı Çetin Çapan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ilginç bir etkinlik yaptı. Esenyurt meydanında dün partililerle buluşan Çapan burada kadınlara çiçek ile birlikte pansuman malzemesi dağıttı.

İçinde tentürdiyot, sargı bezi ve yara bandı olan paketler, çiçekler ile birlikte kadınlara dağıtıldı. İçinden farklı bir hediye çıkacağını düşünen kadınlar pansuman malzemelerini görünce şaşırdı.

Çapan yaptığı açıklamada, "Şiddet uygulayan kadınlar ya sesiz kalıyor, ya da yakınlarıyla paylaşıyor. Biz belediye seçimlerini kazandığımız da Esenyurt'ta kadınlarımıza sığınma evleri yapacağız. Kadına şiddetin önüne geçeceğiz. Şiddet gören kadına sahip çıkacağız ve şiddete karşı duracağız. Dağıtılan bu malzeme şiddet gören kadınların yaralarını sarmak ve şiddet görmelerini engellemek amaçlı simgesel bir şeydir ve tepkidir" dedi.

 Kendilerine pansuman malzemesi dağıtılan kadınlar ise 'Kadına şiddete artık bir çare bulunmalı. Kadınların yaşama hakkı yok mu' şeklinde konuştu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon