Atamalarda kriz geri adımla ötelendi

Kamudaki üst düzey atamalarda Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında yaşanan anlaşmazlıkta yeni bir gelişme yaşandı.

Yayınlanma: 22.02.2016 - 22:45
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu 21 genelgeyi yürürlükten kaldırdı. Kaldırılanlar arasındaki “personel işlemleriyle ilgili” genelge, atamalarla ilgili düzenlemeleri içeriyordu. Bu genelge, bazı istisnalar hariç olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı atamaları Başbakanlık iznine bağlıyordu. Ayrıca genelge müşterek kararla atama gerektiren boş kadrolara yapılacak vekâleten atamaları 3 ay ile sınırlandırıyordu. Kamuda müşterek kararla atama, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ilgili bakanın imzası ile atama anlamına geliyor. Vekâleten atamada ise Cumhurbaşkanı’nın imzası gerekmiyor. Genelgeye göre vekaleten atamalarda süre 2 Mart’ta sona erecekti. Ayrıca genelge öncesinde vekâleten görev yapanlar için de süre, 2 Mart’ta dolacaktı. Aynı kadroya 3 ay sonunda yapılacak yeni görevlendirmeler için de Başbakanlık’tan izin alma şartı getiriliyordu.

Üst düzey atamalar konusunda Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında anlaşmazlık yaşandığı ifade ediliyordu. Genelgenin kaldırılması ile vekâleten görevlendirmeler için 2 Mart’a kadar verilen süre de ortadan kalkmış oldu. Böylece şu anda vekaleten görev yapan isimler, görevlerine yine devam edecek. Ayrıca Bakanlıklar’ın da eli rahatladı. Bundan böyle Bakanlıklar üst kadrolara yapacakları atamalarda Başbakanlık’tan izin almak zorunda olmayacak.

Parti kulislerinde, genelgenin kaldırılması “Başbakan geri adım attı, vekâlet formülüyle kararnamelerde kriz ötelendi” yorumu yapıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler