Tarkan: Kadının çilesi son bulmalı...

Megastar Tarkan, 'Bu topraklarda kadının dramı bitmediği sürece 8 Mart acılarla yüklü bir gün olmaya devam edecek, kutladığımız değil yas tuttuğumuz bir gün olacaktır' dedi.

Yayınlanma: 08.03.2014 - 11:44
Abone Ol google-news

Tarkan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Tarkan mesajında kadınların gördüğü şiddete dikkat çekti. İşte tarkan'ın mesajı:

Türkiye’de her üç kadından biri, erkeklerin fiziksel şiddetine maruz kalıyor…

Resmi rakamlara göre, son 10 yılda işlenen kadın cinayetleri yüzde 1400 artış göstermiş.

Sadece geçen yıl Türkiye’de cinayete kurban giden kadın sayısı 842… Erkekler tarafından şiddete maruz kalan kadın sayısı ise 28.000… Yaşadıkları saldırılar karşısında devletten koruma talebinde bulunan kadınların yüzde 70’ inin ve korktuğu için sesini duyuramayan yüz binlerce kadının yardım çığlıkları karşılıksız kalıyor. Kadınlar, çaresizliklerine mahkum olup şiddet görmeye devam ediyor ve öldürülüyorlar.

Hepimizin bu utanç verici tablo karşısında kadınlar için elimizden ne geliyorsa yapmamız gerektiğine inanıyorum ama bireysel çabalarımızın yeterli olmayacağını da biliyorum. Kadının ızdırabı, onu ve haklarını koruyan yeni yasal düzenlemelerin yapılıp uygulanması, işlenen bu suçların cezasız bırakılmaması; toplumun eğitilmesi ve özellikle erkek egemen anlayışında bir zihin dönüşümünün gerçekleşmesi, kadının birçok alanda erkeklerle birlikte eşit oranda temsil edilmesi, eşit haklara sahip olması ve ekonomik özgürlüğünü kazanmasıyla dinecektir.

Ülkemizin en büyük ayıbı olan bu sorun acil olarak çözülmeli ve kadının çilesi son bulmalı..

Ben bunları daha önce de söyledim ve hep söyleyeceğim..
Sadece söylemekle de kalmayıp kadını koruyan yeni yasal düzenlemeler yapılana kadar kadının yanında olmaya, onunla birlikte mücadele etmeye devam edeceğim..

Bu topraklarda kadının dramı bitmediği sürece 8 Mart acılarla yüklü bir gün olmaya devam edecek, kutladığımız değil yas tuttuğumuz bir gün olacaktır.

TARKAN

Sanatçı mesajını Twitter hesabından böyle duyurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler