Kasetli gündeme 'paralel' manşet

Şok gazetesinden gündeme paralel temsili manşet!

Yayınlanma: 08.03.2014 - 12:21
Abone Ol google-news


11 yıl saçını süpürge ettiği kocası, 5 evi satıp kasayı boşalttıktan sonra ortadan kayboldu. Talihsiz kadın ‘Şerefsiz her şeyimi sıfırladı’ diye gözyaşı döktü!..
 
Yukarıdaki cümle, Şok gazetesinin bugünkü manşet haberinde yer alan ifadeler.
 
Bir zamanların Tan gazetesinin boşluğunu dolduran Şok gazetesi, yaptığı kurgusal haberler ve 'Fotoğraf altı metinlerle' Tan ve Bulvar gazetelerinin geleneğini sürdürüyor. 
 
Ancak Şok gazetesi bugünkü manşet haberinde adeta Türkiye'nin gündemine paralel göndermelerle dolu bir 'kurgu habere' imza attı. 
 
Eşi tarafından dolandırıldıktan sonra terk edildiği iddia edilen bir kadınla ilgili olduğu iddia edilen haberde kullanılan sözcükler de, haber için kullanılan görseller de oldukça manidar!
 
Dolandırıldığı iddia edilen kadın "Meğer çok safmışım" diyor ve eski kocası için  ‘Şerefsiz her şeyimi sıfırladı’ ifadelerini kullanıyor.
 
'Meğer çok safmışım' ve 'Şerefsiz her şeyimi sıfırladı' ifadeleri, son günlerde belki de Türkiye'nin gündemini en çok meşgul eden olaylara doğrudan gönderme yaparken dolandırıldığı ve terk edildiği iddia edilen kadın için Şok'un kullandığı görseldeki kadının kimliği ise daha da ilginç 
 
Şok'un manşetinde yer alan dolandırılıp terk edildiği için gözyaşı döken kadın, 27 kişinin hayatını kaybettiği ABD Newtown'daki Sandy Hook ilköğretim okuluna yapılan silahlı baskında içerideki çocuğu için gözyaşı döken ABD'li bir kadın.
 
Şok gazetesi, Türkiye'nin gündemine 'paralel' bir manşet atmak için hayal gücünü oldukça zorlayarak hazırladığı bu manşet haberle adından söz ettirecek gibi görünse de, son günlerde gündemdeki her konunun başka bir olayla arasında 'paralellik' kurulduğu göz önüne alınırsa aslında oldukça riskli bir işe girdiği de görülüyor.
 
 
Öte yandan sipariş manşetler konusunda bazı gazetelere gözdağı verdiği de bir gerçek!

İşte Şok'un manşetini süsleyen ve Türkiye gündemine göndermeler yapan o kurgu haber:
 
BOŞ GEZENİN BOŞ KALFASIYDI
BÖYLE koca düşman başına! Karısının üstüne kayıtlı 5 evi satıp, evdeki kasayı da boşalttıktan sonra sırra kadem bastı! İddiaya göre, Ş.E. (35) ile kocası T.E. (36), 11 yıl önce üniversitede tanışmışlardı. Okul bitince, hemen evlendiler. Uluslararası bir şirkette işe başlayan genç kadın, işinde hızla yükselirken, bir işte dikiş tutturamayan kocası, üç beş ayda bir iş değiştiriyor, bazen aylarca işsiz kalıyordu! Bir yandan evde koca besleyen genç kadın, bir yandan da kazandığı her kuruşu değerlendirip gayrimenkule yatırıyordu.
 
UTANMADAN NOT BIRAKMIŞ!

ÖNCEKİ sabah uyanan kadın, kasanın açık olduğunu görünce şoke oldu. İçinde kocasından bir not vardı, ‘Ben gidiyorum, kusura bakma’ diyordu. Gözyaşlarına boğulan kadın polisi aradı. Evde inceleme yapan polis, şimdi her yerde hırsız kocayı arıyor.
 
İfadesinde, doğru dürüst çalışmayan kocasına, bürokratik işleri takip etmesi için genel vekaletname verdiğini belirten talihsiz kadın, ‘O vekaletnameyle 5 evimi satmış. Kasadaki 50 bin euro, 75 bin dolar ve 30 bin TL ile tüm mücevherleri alıp gitmiş alçak adam!” diye gözyaşı döktü.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon