Başbuğ tahliye sonrası eyleme gitti, kitabını imzaladı

Silivri Cezaevi'nden dün tahliye olan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, 'Sessiz Çığlık' eylemine katıldıktan sonra Levent'teki bir alışveriş merkezinde düzenlenen imza törenine katıldı.

Yayınlanma: 08.03.2014 - 13:28
Abone Ol google-news

Ergenekon davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, “Vardiya Bizde Platformu”nun Beşiktaş ilçesinde düzenlediği eyleme katıldı.

Başbuğ tahliye sonrası eyleme gitti, kitabını imzaladı - FOTO GALERİ

Başbuğ ‘sessiz çığlık’ eyleminde konuştu - VİDEO

Başbuğ, tutuklu askerler için düzenlenen “Sessiz Çığlık” eylemine saat 13.00 sıralarında geldi.

İlker Başbuğ’un gelişi sırasında kısa süreli bir izdiham yaşandı.

Özgürlüğün ilk gününde eyleme katılan Başbuğ, burada bir konuşma yaptı.

MHP Milletvekili Engin Alan’ın tahliye edilmediğini vurgulayan Başbuğ, “Bu hepimizin ayıbıdır, TBMM’nin ayıbıdır” diye konuştu.

İlker Başbuğ’un konuşması, eylemciler tarafından alkışlarla karşılandı.

Şike davası kapsamında cezası onanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da eyleme katılmıştı.


BAŞBUĞ KİTAP İMZALADI, UZUN KUYRUK OLUŞTU


Silivri Cezaevi'nden dün tahliye olan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, 'Sessiz Çığlık' eylemine katıldıktan sonra Levent'teki bir alışveriş merkezinde düzenlenen imza törenine katıldı.

Başbuğ kitap imzaladı, uzun kuyruk oluştu - VİDEO

İlker Başbuğ, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. İmza törenine Başbuğ'un yanı sıra Uğur Dündar, Yılmaz Özdil, Nedim Şener, Ruhat Mengi, Rutkay Aziz, Tarık Akan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da katıldı. Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, “Suçlamalara Karşı Gerçekler" adlı kitabıyla "Er Mektubu Görülmüştür" adlı kitapları imzaladı. AVM içinde ve önünde uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar oldukça heyecanlı ve Başbuğ'un dün akşam Silivri Cezaevi'nden tahliye edilmesinden dolayı sevinçli olduklarını dile getirdi. Öte yandan kitaplarını imzalatmak için bekleyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Alışveriş merkezinde devam eden imza gününün saat 17.00'ye kadar sürmesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon