Antalya'da ev yangını: 2 ölü

Antalya'da evlerinde çıkan yangında dumandan zehirlenen çift hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 08.03.2014 - 14:00
Abone Ol google-news

Muratpaşa ilçesi Yenigöl Mahallesi Lavanta Sokak'taki Ramazan Ordu'ya ait evin alt katında, saman ve eşyaların konulduğu depoda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Bu sırada eve yakın bir yerde çalışan ve mesaiden dönen çiftin 23 yaşındaki oğlu Serkan Ordu, depodan duman yükseldiğini görünce eve girerek, babası Ramazan (53) ve annesi Durkadın Ordu (47) ile kardeşleri Songül (16) ve Musa Ordu'yu (13) uyandırdı. Serkan Ordu, iki kardeşini evden çıkarırken, anne ve babası ise yangına müdahalede bulunmak için depoya indi. Buradaki yoğun dumandan etkilenen çift, vatandaşlar tarafından deponun dışına taşındı.

Otomobillerle özel bir hastaneye kaldırılan çift, buradaki müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan çocuklarının ise sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Polis ve itfaiye ekipleri, yangının çıkış sebebiyle ilgili çalışma başlattı.

Ölen Ramazan Ordu'nun amcasının oğlu, Yenigöl Mahallesi Muhtarı Halil Ordu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftin hayvancılık ve çiftçilikle geçindiğini ve bu nedenle depoya saman koyduğunu söyledi.

Deponun evin alt bölümünde yer aldığını ve çiftin yangını söndürmek için evin iç merdivenlerinden depoya indiğini belirten Ordu, çiftin buradaki yoğun dumandan etkilenerek bilincini kaybettiğini anlattı. Halil Ordu, çiftin otopsinin ardından Yenigöl Mahalle Mezarlığı'na defnedileceğini bildirdi.c


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler