Sarıgül: Kadınlarımızın üzerinden elinizi çekin

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nedeniyle Şişli’de düzenlediği yürüyüşe CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Aylin Kotil ve CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Hayri İnönü katıldı.

Yayınlanma: 08.03.2014 - 18:25
Abone Ol google-news

Halaskargazi Caddesi üzerindeki Atatürk Müzesi’nden saat 11.00’de başlayan ve Cevahir Alışveriş Merkezi önünde tamamlanan yürüyüşün ardından CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ve CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Aylin Kotil seçim otobüsü üzerinden birer konuşma yaptı.

Sarıgül konuşmasında “AKP iktidarı döneminde töre cinayetleri arttı kadınlarımıza olan saldırılar arttı. Ve son yıllarda 700’ün üzerinde kadınımız cinayetten dolayı yaşamını yitirdi” dedi.

İktidarın “Şu kadar çocuk yaparsın, kürtaj yaparsın, yapamazsın” gibi açıklamalar yaptığına dikkat çeken Sarıgül “Ey Ankara’dakiler, kadınlarımızın üzerinden elinizi çekin” diye seslendi.

Aylin Kotil de çocuk yaştaki evililiklere dikkat çekmek için yürüyüşe gelinlikle gelen bir kadını elinden tutarak “Çocuk gelinleri protesto ediyoruz” diye konuştu. Partililer ise “çocuklar okula” sloganları attı.

Fotoğraf: SERKAN YILDIZ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler