Öğrencilerini 'defalarca taciz etti' ama 'bir daha yapmaz' diye ceza ertelendi!

Pendik'te 4 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunmakla suçlanan ve bu suçtan 10 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen müdür yardımcısının 48 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Mahkeme, 'defalarca taciz etti' dedi ancak, 'bir daha suç işlemez' diyerek verilen cezayı erteledi.

Yayınlanma: 25.02.2016 - 14:39
Abone Ol google-news

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık müdür yardımcısı H.K. ve taraf avukatları katıldı. Duruşmayı H.K.nin eşi de izledi. Duruşmada son savunması sorulan H.K. suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "Bir dilekçe ile beni bu hale sokup ortadan kaybolan müştekilerin iddiaları doğru değildir. Çocuklar benim odama girip cep telefonumu ve flash belleğimi çalmışlardır. Bu olay neticesinde tutuklanıp mağdur oldum. Olayın geçtiği iddia edilen okulun yanında ikamet ediyorum. Bütün mahalle bana sahip çıkıyor. Öğrencilerimle diyaloğum hala iyi seviyededir" dedi.

"İDDİALAR İFTİRA MAHİYETİNDEDİR"

H.K.'nın avukatı ise suçun işlendiğine dair delil olmadığını öne sürerek, "Şikayetçiler cinsel istismara uğradıklarını iddia ettikleri halde görev yeri değiştirilen sanığın atandığı Tuzla'daki okula gidip neden kendisini ziyaret etmişler? İddialar tamamen iftira mahiyetindedir" diye konuştu. Mahkeme başkanı duruşmayı bitereceğini söyledi ve sanığa son sözünü sordu. Sanık H.K ise, "Beraatımı istiyorum. Takdiri mahkemenin vicdanına bırakıyorum" dedi.

MAHKEME "CİNSEL TACİZ" SUÇUNU BİRÇOK KEZ İŞLEDİĞİNİ BELİRTTİ AMA "BİR DAHA SUÇ İŞLEMEZ" DİYE CEZAYI ERTELEDİ

Mahkeme heyeti sanık H.K.'nın mağdur öğrencilerden D.Ş. ve N.K.'ye karşı "Cinsel taciz" suçunu ısrarla ve birçok kez işlediğini belirterek toplamda 8 ay 12 gün hapis cezasına çarptırdı. Hükmün bir sonraki bölümünde sanığın kişiliği, tutum ve davranışları ve bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluştuğunu belirten mahkeme heyeti cezayı erteledi.

"SARKINTILIK" SUÇUNU AYNI KASITLA VE BİRÇOK KEZ İŞLEDİĞİ İÇİN CEZAYI ARTIRDI

Mahkeme, H.K.'nın F.E. VE C.E.'ye karşı "Sarkıntılık" suçunu işlediğini belirterek önce her biri için 3'er yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın mağdurun okulunda öğretmen olduğunu, suçu aynı kasıtla birçok kez işlediğini belirterek cezada artırıma gitti ve toplamda 9 yıl 4 ay 14 gün hapse mahkum etti. Mahkeme ayrıca sanık hakkında konulan yurtdışı çıkış yasağının da kaldırılmasına karar verdi. Dava sonrası çıkan karar üzerine H.K.nın ağladığı görüldü. Soruşturma ve kovuşturma süresince suçlamaları reddeden H.K. öğrencilerin sorunlu olduğunu belirterek, iftira atıldığını ileri sürüyordu.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre olay şu şekilde gerçekleşti;
Pendik'te bir meslek lisesinde öğrenci bulunan 2 kız öğrenci 2014 yılında devamsızlık sorunlarını konuşmak üzere müdür yardımcısı H.K'nin odasına gitti ve yardım istedi.

Daha sonra öğrenciler müdür yardımcısından ekonomik desteğe ihtiyaç duydukları gerekçesiyle para istedi ve H.K çeşitli tarihlerde öğrencilerine para vermeye başladı. Mağdurlardan F.E'nin dosyaları düzeltmek için müdür yardımcısının odasında bulunduğu bir gün H.K'nin öğrencisini elle taciz ettiği belirtilen iddianamede, duruma tepki gösteren öğrenciye H.K'nin şaka yaptığını söylediği belirtildi.

İddianameye göre F.E durumu arkadaşı C.E'ye anlattı ve C.E de arkadaşına aynı durumu yaşadığını söyledi. Öğrencilerin H.K'nin yanına gittiği sırada cinsel organını gösterdiği ifade edilen iddianamede, H.K'nin sosyal medya ve cep telefonu mesajları üzerinden 2 öğrencisini daha taciz ettiği anlatıldı.

48 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYORDU...

Yaşları 15 ile 16 arasında değişen öğrencilerin ifadeleri, sosyal medya görüşme ve cep telefonu mesaj dökümlerinin delil olarak dosyaya girdiği olayda 53 yaşındaki müdür yardımcısı hakkında "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan 4 mağdur için ayrı ayrı olmak üzere toplamda 18 yıldan 48 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

2014 yılı Nisan ayında tutuklanan H.K. 10 ay tutuklu kaldıktan sonra tutukluluktan beklenen faydanın gerçekleşmiş oluşu ve delillerin toplanmış olmasını gerekçe gösterilerek tahliye edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler