DİSK Başkanı Beko: Milyonlar köle haline getirilmek isteniyor

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, kiralık işçi istihdamını düzenleyen kanun tasarısıyla ilgili, “Türkiye’de emeği ile geçinen milyonlar köle haline getirilmek istenmektedir. Bu tasarı ile insanlık onuruna yakışmayan köle simsarlığı yasal hale getirilmek istenmektedir.” dedi.

Yayınlanma: 25.02.2016 - 15:07
Abone Ol google-news




DİSK üyeleri, kiralık işçi istihdamını düzenleyen kanun tasarısını Meclis’e yakın bir noktada protesto etti. Öncesinde DİSK Başkanı Beko ve beraberindekiler bombalı saldırının düzenlendiği Merasim Sokak’a karanfil bıraktı.

Kızılay, Akay Kavşak’ta toplanan DİSK üyeleri, ‘Köle değil işçiyiz, kiralık işçiliğe hayır’ pankartı ile ‘AKP’nin istihdam balonu’ yazılı balonlar taşıdı. Eyleme CHP Milletvekilleri Musa Çam ve Murat Emir de destek verdi.

Grup adına konuşan Beko, Özel İstihdam Bürolarına geçici iş ilişkisini de kapsayacak biçimde işçi kiralama yetkisi verilmesi başta olmak üzere, güvencesiz çalışmayı yaygınlaştıracak düzenlemelerin bugün Meclis gündeminde yer alacağını hatırlattı. Beko, “TBMM’de iktidar partisi tarafından dayatılan Özel İstihdam Büroları’na dair yasa tasarısı, işçi sınıfına kölelik dayatmaktadır. Bu yasa tasarısı bir avuç işçi simsarının ve onlardan işçi kiralayacak bir avuç sermayedarın talebidir. Konuyla ilgili toplanan Üçlü Danışma Kurulu’nda hiçbir mutabakat olmamasına olmamasına rağmen, bu yasa teklifi Meclis’e gönderilmiş, komisyonlardan apar topar geçirilmiştir” dedi.

İşçi kesiminden gelen hiçbir itirazın dikkate alınmadığını belirten Beko, sendikalarının konuyla ilgili 20 gerekçesini aktardı. Özel İstihdam Bürolarının köle pazarı olduğunu söyleyen Beko, “İnsan ticareti, tarihteki en büyük insanlık suçlarından biridir. Bu 20 maddenin her biri tek başına işçi sınıfına büyük bir saldırı anlamına gelmektedir. Bu saldırılar büyük bir direnişi gerektirmektedir. Seçimlerden önce, ‘taşerona kadro’ afişleriyle oy toplayan AKP, seçimin ardından verdiği sözleri unutmuş, taşeron düzenine rahmet okutacak bir kölelik düzenini hızla Meclis gündemine taşımıştır. Bu da yetmemiştir, kıdem tazminatına el uzatmıştır.” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından ellerindeki balonları patlatan grup üyeleri, olaysız bir şekilde dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler